Ghidul ANAF 2024. Până când trebuie să plătească impozitul pe venit coafezele, frizerii și manichiuristele

ANAF a publicat, joi, ghidul privind tratamentul fiscal aplicabil veniturilor obținute de persoanele fizice din prestarea unor servicii de înfrumusețare.

18 apr. 2024, 19:14
Ghidul ANAF 2024. Până când trebuie să plătească impozitul pe venit coafezele, frizerii și manichiuristele
Ghidul ANAF 2024

Ghidul poate fi accesat pe portalul ANAF, la rubrica Asistență contribuabili/Servicii oferite contribuabililor/ Ghiduri curente și alte materiale informative.

Ghidul se adresează tuturor persoanelor fizice care obțin sau intenționează să pbțină în anul 2024 venituri din prestarea unor activități de înfrumusețare/îngrijire corporală, în mod individual sau într-o formă de asociere.

Citește și: ANAF, anunț pentru români. Poți solicita bonul fiscal când mergi la salonul de înfrumusețare. Dacă operatorul refuză, beneficiezi de gratuitate

Aceste venituri reprezintă venituri impozabile și, conform Codului Fiscal, se încadrează în categoria venituri din activități independente. Palta impozitului se efectuează la bugetul de stat până la data de 25 mai, inclusiv, a anului următor celui de realizare a venitului.

Modalități de efectuare a plăților către ANAF

  • cu cardul bancar sau numerar la casieriile Trezoreiei Statului pe raza cărora contribuabilii/plătitorii își au domiciliul fiscal;
  • prin virament bancar;
  • cu mandat poștal, prin intermediul oficiilor poștale.

Citește și: ANAF anunţă încasări peste aşteptări în primul trimestru al anului. Singura direcţie sub plan este cea de „mari contribuabili”

Informații suplimentare privind modalitățile de efectuare a plăților se regăsesc în Broşura privind modalitățile de efectuare a plăților către Agenția Națională de Administrare Fiscală.

Ghid privind tratamentul FRUMUSETE actualizat 2024