Cristian Ghinea despre poziția vulnerabilă a României în UE : „Dacă vrem să mai fim în UE peste cațiva ani trebuie să diminuăm numărul mașinilor care merg pe benzină”

Cristian Ghinea susține că poziția României în Uniunea Europeană este una incertă, în cazul în care țara noastră nu va diminua numărul mașinilor care merg pe benzină.

22 iul. 2021, 22:42
Cristian Ghinea despre poziția vulnerabilă a României în UE : „Dacă vrem să mai fim în UE peste cațiva ani trebuie să diminuăm numărul mașinilor care merg pe benzină”

Cristian Ghinea,

ministrul investițiilor și proiectelor europene, a declarat, pentru Digi24, că poziția României în Uniunea Europeană depinde de progresul pe care țara noastră îl va face în ceea ce privește diminuarea numărului de mașini, care funcționează cu benzină.

Î: În coaliție PNRR-ul era o problema de viziune sau mai mult de atât?
Cristian Ghinea: „Un aspect importanta afost ca atrebuit sa informez liderii coaliției pe anumite subiecte. Noi vrem să desființăm secția speciala SIIJ iar UDMR-ul nu vrea. Vicepremierul Barna va treui să prezinte un raport de progres la ce am facut la guvernare. S-a creeat o mitologie că noi am promis, iar ce n-au realizat este vina USR plus.”

Î: Simțiți ca vi se reproșează ca n-ați livrat?

Cristian Ghinea: „Oamenii au așteptări, fiecare au anumite priorități. Simțim că suntem în întârziere. Am livrat niște lucruri. Am avut 40 de angajamente de guvernare, unele dintre ele s-au întamplat Ioana Mihăilă a rezolvat lista de medicamente esențiale.”

Î: Când veți avea această analiză și va trebui să luați o decizie dacă veți rămâne în Coaliție?

Cristian Ghinea: „Dacă ar fi după mine dar nu sunt președintele partidului, eu sunt ok cu ce s-a livrat până acum din aceste angajamente acte normative pe proces, în anul următor ar trebui să fie etapa crucială. Dacă în ultima etapă a anului următor nu livrăm, atunci va fi o problemă.
Noi nu avem ce să răspundem fără să aruncăm coaliția în aer. Eu și Stelian Ion răspundem când suntem supuși unor agresiuni verbale.”

Î: Ministrul Mediului ne spune că nu pune problema mașinilor vechi și foarte poluante.

Cristian Ghinea: „Green deal-ul daca nu vine si cu bani creează si mai multa tensiune A te arunca cu capul înainte fără să știi cine. Nu este prea devereme pentru a vorbi de o taxare dar când noi vom schimba modul de taxare a transportatorilor de mărfuri, vom trece la un sistem care taxează în funcție de distanță și cantitea de mărfuri. Comisia vrea mai mulți pași prin PNRR dacă vrem să mai fim în UE peste cațiva ani trebuie să diminuăm numărul mașinilor care merg pe benzină.”