Ghiozdanele „antibalistice”, un nou articol comercial după masacrul de la şcoala Sandy Hook

Atacul de la şcoala Sandy Hooks, din Connecticut, în urma căruia 26 de persoane, între care 20 de copii, majoritatea având vârste cuprinse între 6 şi 7 ani, au fost ucise vineri, a sporit veniturile producătorilor şi comerciaţilor. Astfel, a apărut ghiozdanul antiglonţ, pe lângă alte produse de protecţie corporală împotriva agresiunilor cu arme de foc.     

19 dec. 2012, 12:38

Firma „Amendment II”, din Salt Lake City, a fost prima firmă de asemenea obiecte de protecţie corporală împotriva atacurilor armate, care a fost incriminată pentru că ar încerca să profite de pe urma masacrului comis de Adam Lanza, băiatul de 20 de ani suferind de o formă de autism, care a ucis, vineri, 26 de persoane, între care 20 de copii, majoritatea de 6 şi 7 ani, la şcoala Sandy Hook din Connecticut. 

Ghiozdanul „antibalistic” este cel mai recent articol fabricat de producătorul american, după atacul de vineri, din Newtown. Pentru suma de 300 de dolari, firma vinde un „pachet antiglonţ” constând într-un ghiozdan de spate pentru copii şi articole de îmbrăcăminte căptuşite cu materiale antiglonţ, de tipul celor folosite la fabricarea vestelor poliţiştilor. De asemenea, ghiozdanele pot fi folosite şi ca scuturi antiglonţ, în cazul în care vreun agresor îi surprinde în orele de curs, în clase.

Daily Mail scrie că fabricantul şi-a triplat vânzările  în mai puţin de o săptămână, după atacul de la şcoală. Preşedintele companiei, Derek Williams, nu se simte deloc profitor şi spune că îşi va promova în continuare produsele, deoarece „evenimentele recente din Connecticut persistă în memoria comunităţii” şi vrea să arate că „există modalităţi prin care le poate fi oferită protecţie copiilor”.

O altă firmă cu acelaşi profil, Black Dragon Tactical, îşi promovează la rândul ei produsele pe Facebook sub sloganul „Înarmaţi profesorii şi protejaţi copiii de gloaţe!”. La rândul său, compania Bullet Blocker, din Massachusetts oferă pachetul de produse antiglonţ în valoare de 224.99 de dolari, „My Child’s Pack”.