Ghişe vrea să-l DEMITĂ iar pe Băsescu. Colegii din PNL nu îl susţin. Haşotti: E o năzbâtie

Publicat: Miercuri, 13 Februarie 2013 18:11 // Actualizat: Joi, 14 Februarie 2013 11:02 // Sursa: RTV.net

Senatorul Ioan Ghişe (PNL) a depus la Parlament un nou proiect de hotărâre prin care Legislativul ar trebui să ia act de faptul că preşedintele Traian Băsescu a fost demis la referendumul din 29 iulie 2012. De data asta, Ghişe şi-a găsit şi discipoli printre senatorii liberali: Sorin Ilieşiu, Sorin Roşca Stănescu, Sebastian Grapă, dar şi în grupurile PPDD. În schimb, liderul de grup al senatorilor PNL, Puiu Haşotti, consideră proiectul "o năzbâtie" şi s-a arătat convins că cei patru "vor fi trimişi la plimbare" de către comisiile juridice.

Ghişe reia iniţiativa din vară şi în cadrul noului Legislativ. Dacă atunci nu a găsit colegi în Parlament care să-l susţină, acum Ghişe a obţinut semnăturile a trei senatori aflaţi la prima legislatură pe proiectul de hotărâre şi are motive să spere şi la susţinerea grupurilor PPDD.

În esenţă, proiectul de hotărâre a Parlamentarului, care are titlul solemn "Hotărâre pentru instaurarea ORDINII DE DREPT în România şi finalizare a referendumului din 29 iulie 2012, conform deciziei poporului român suveran", porneşte de la trei premise: "Curtea Constituţională nu poate să exercite suveranitatea poporului în nume propriu, CCR nu are dreptul constituţional de a pune în funcţia de preşedinte al României niciun cetăţean, Parlamentul este obligat să finalizeze procedura referendumului naţional".

Din aceste trei premise, Ghişe trage următoarele concluzii. "Parlamentul trebuie să constate că preşedintele a fost demis, să anuleze Hotărârea Parlamentului de suspendare a preşedintelui României şi să stabilească termenul la care vor fi organizate alegerile prezidenţiale anticipate", a explicat liberalul la România TV.

Pe lângă cei patru liberali, proiectul ar putea fi susţinut şi de către PPDD. Deputatul Liliana Mincă a precizat că susţinerea partidului său depinde de patru semnături din partea unor deputaţi liberali care să susţină proiectul de înfiinţare a unei comisii parlamentare de anchetă la Oltchim, PPDD având deja 47 de semnături pe un document care trebuie semnat de cel puţin 51 de deputaţi.

"Vroiam să luăm noi această decizie, dar nu am vrut să plagiem ideea domnului Ghişe. Noi nu avem niciun acord de coabitare cu Traian Băsescu", a spus Mincă la România TV.

În schimb, liderul senatorilor liberali a fost necruţător cu subtilităţile de ordin juridice ale lui Ghişe. "Pe proiect sunt doar 4 semnături din 152 de parlamentari PNL. Nu este iniţiativa PNL, ci a domnului Ghişe la care s-au asociat câţiva colegi aflaţi la primul mandat. Ca lider de grup vă asigur 100% că grupul PNL va dezavua iniţiativa. Birourile Permanente au trimis deja năzbâtia la comisiile juridice care sunt convins că îi vor trimite la plimbare pe aceşti parlamentari", a precizat Haşotti, la România TV.

Acesta i-a mai imputat lui Ghişe faptul că nu a prezentat proiectul de hotărâre în cadrul conducerii partidului sau măcar în cadrul grupului senatorial. "Dar pentru asta trebuie să vii la şedinţele de grup", a mai comentat Haşotti la România TV. Întrebat cum comentează faptul că senatorul PDL Gigi Chiru a ironizat iniţiativa lui Ghişe, senatorul Haşotti, altminteri vechi adversar al lui Chiru la Constanţa, a spus: "Domnul Chiru are maximă dreptate. Are toate motivele să râdă".

Ghişe s-a simţit lezat de spusele liderului de grup. "Frumos e ca, atunci când dumneavoastră faceţi câte o năzbâtie ca lider de grup, să nu spunem că noi grupul vă trimitem la plimbare. De aici până a spune 'vă trimitem la plimbare' e prea mult", a fost replica lui Ioan Ghişe.

loading...
15 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
14 feb 16:02
Răspunde | Votează email 0 email
Alina
Bah scarbelor, nu este deloc nazbatie propunerea lui Ghise. Nu ne intereseaza ca este hotul Brasovului. Chestia este ca are dreptate, iar Parlamentul, ca for suprem legislativ, are ultimul cuvant. Dar lasii din Parlament au uitat ca noi amarastenii i-am votat. Vedeti ca tensiune creste, asa ca ascultati de vocea CLARA CLARA CLARA a poporului: Poporul a decis/Basescu e demis!!!
14 feb 10:24
Răspunde | Votează email 0 email
Alf
Pe vremuri, făcea furori în prostime "Trio Do Re MI". Astăzi a apărut pentru aceiaşi nevoiaşi cu capul, Trio TraLaLa.
14 feb 00:42
Răspunde | Votează email 2 email
Victor
De ce procurorii nu-i aresteaza pe infractorii care au fraudat masiv referendumul, cu circa trei milioane de voturi ? Ce mai asteapta ? Au suficiente probe.
13 feb 23:54
Răspunde | Votează email -1 email
bugetar
Nu-l mai cantati pe Basescu! A ajuns sub pragul electoral.
13 feb 23:03
Răspunde | Votează email 5 email
mda
Ghise si Cancescu, cei mai mari hoti ai Brasovuli
13 feb 22:25
Răspunde | Votează email 5 email
silvia
Daca Ghise ar fi obsedat sexual nu ar fi atat de penibil,dar asa este de compatimit ,sarac cu duhul rau de tot !
13 feb 21:28
Răspunde | Votează email 5 email
Mircea Grigoriu Pictorul
Curtea Constitutionala nu a validat referendumul . Ea a constatat ca electoratul nu s-a prezentat la vot in numar suficient pentru ca referendumul sa fie validat . Asa ca institutia Curtii Constitutionale nu si-a depasit prerogativele .Cu speranta ca aveti minte va multumesc !
13 feb 21:00
Răspunde | Votează email -2 email
TNT
DEMITERE LA TAR-GO-VIS-TE ! DEFINITIVA !!!!

TOGO-TOGO-PANA-LA-le_cu_i_rea-GJDHIE-FASCI-SS-i$$zzzzZM NEO-HAWK-nnnnNAZZZZI infeKKT !!!!
13 feb 20:16
Răspunde | Votează email -1 email
mallaxor
GHISE=ULTIMUL SOLDAT JAPONEZ, are o directie a sa .
13 feb 20:16
Răspunde | Votează email -1 email
mallaxor
GHISE=ULTIMUL SOLDAT JAPONEZ, are o directie a sa .
Afişează următoarele 10 comentarii
Afişează toate comentariile
1
EUR
4.7607
RON
22 Apr
noapte 7 °
zi 15 °
Ultimele joburi adaugate
24 H