Gianloreto Carbone, jurnalist Rai3, despre Cazul Caracal: „Am primit multe telefoane, le verificăm pe toate” VIDEO

Tot mai multe fire ale anchetei din Caracal converg spre Italia, unde se caută o reţea din care făcea parte şi familia Dincă. După apariţia famileii Măceşanu la emisiunea  "Chi l'ha visto?", telespectatorii se implică în căutarea fetelor în sudul Italiei.

21 oct. 2019, 17:18
Gianloreto Carbone, jurnalist Rai3, despre Cazul Caracal: „Am primit multe telefoane, le verificăm pe toate” VIDEO

„Noi am primit multe telefoane, dar le valorificăm pe toate. Nu este niciuna pe care o considerăm a fi mai importante decât altele, primim în continuare telefoane, dar nu este nicio informație pe care o considerăm importantă. Noi continuăm să urmărim această poveste, dar acum noi încercăm să ne concentrăm pe Italia, nu pe România. Pe Italia pentru că ei, familia Dincă, au locuit atâția ani aici în Italia. Drept urmare, noi acum căutăm urmele activității familiei, aici în Italia”, a declarat Gianloreto Carbone.  

Întrebat de Andreea Creţulescu dacă sunt informații că familia Dincă a făcut trafic de persoane, jurnalistul italian a spus: „În România, dar și în Italia, între România și Italia, noi acum încercăm să ne concentrăm pe sudul Italiei. Evident, activitatea pornește din România, dar încercăm să înțelegem, să vedem ce efecte a avut în Italia această activitate a familiei Dincă”.

Alexandru Cumpănașu a fost în studioul postului italian de televiziune RAI 3 alături de mama Alexandrei și de soția lui, Simona.

Cei trei au venit să prezinte cazul Caracal la show-ul de televiziune ”Chi l’ha visto?” (Cine i-a văzut?) iar în timpul emisiunii s-a dezlănțuit la adresa polițiștilor, procurorilor și politicienilor români pe care i-a numit ”sclavi ai clanurilor interlope”.

”Vă mulțumesc dumneavoastră pentru ajutorul acordat. Vreau să vă spun că din prima zi nu am încetat să o caut, am întors România cu susul în jos. Astăzi, o spun cu foarte multă certitudine.

Poliția, procurorii, politicienii sunt sclavii clanurilor interlope. Dincă nu este un monstru singuratic ci este parte a unei rețele de trafic de persoane care are influență în procuratură, în poliție dar din păcate și în magistratura italiană.

Familia acestui bătrân care pare un bătrân senil este o familie care face afaceri ilegale, trafic de droguri, trafic de persoane. Poimâine mă voi afla la Squadra Mobile, la Antimafia pentru a depune probe pe care le-am adunat despre traficul pe care Dincă și cu întreaga sa rețea din Italia și din România l-a făcut în ultimii ani de zile.

 

Nu este o atitudine singulară a lui Dincă, avem de-a face cu o atitudine de sclavi a politicienilor români, a poliției, a Parchetului, care au protejat această rețea și care nu au reaționat timp de 19 ore după ce Alexandra a sunat la 112. O voi găsi cu orice preț”, a declarat Cumpănașu la RAI 3.

În cadrul emisiunii, mama Alexandrei Măceșanu a lansat un apel disperat către italieni pentru găsirea fiicei sale dar și a Luizei Melencu.

”Vă rog din tot sufletul, cine o vede, cine le vede pe fete, indiferent să anunțe poliția, să vă anunțe pe dumneavoastră. Să nu le pună viața în pericol. Rog toată populația Italiei, dacă le vedeți… eu cred că sunt vii, că Alexandra e vie”, a spus Tudorița Măceșanu în lacrimi.

Gheorghe Dincă a declarat procurorilor că le-a ucis pe Luiza Melencu, adolescenta de 18 ani dispărută în luna aprilie, şi Alexandra Măceşanu, fata de 15 ani dispărută în luna iulie. Bărbatul susţine că le-a răpit, le-a sechestrat şi le-a ucis, trupurile fiind arse într-un butoi metalic din curtea sa.

Anchetatorii au găsit, în butoiul invocat, cenuşă, fragmente de oase şi dinţi, iar analizele efectuate de Institutul de Medicină Legală Bucureşti au arătat că, în proporţie de 99,93%, acestea aparţin Alexandrei Măceşanu.

De asemenea, anchetatorii au găsit, la indicaţiile lui Dincă, la liziera unei păduri din Caracal, în saci, cenuşă şi resturi de oase, însă analizele legiştilor nu au putut stabili dacă acestea aparţin Luizei Melencu, o nouă expertiză urmnd să fie făcută în Statele Unite. Dincă este acuzat de trafic de minori, viol şi omor calificat.