Gianni De Biasi, selecţionerul Albaniei: Românii sunt puternici la faze fixe. Trebuie să jucăm perfect ca să câştigăm

Gianni De Biasi, selecționerul naţionalei de fotbal a Albaniei, a declarat că echipa Albaniei trebuie să facă meciul perfect pentru a câștigat împotriva României, duminică, la EURO 2016.

18 iun. 2016, 16:36
Gianni De Biasi, selecţionerul Albaniei: Românii sunt puternici la faze fixe. Trebuie să jucăm perfect ca să câştigăm

Le-am spus jucătorilor meci — dacă doriți să continuăm trebuie să ne folosim de toate șansele, să fim foarte concentrați în apărare, deoarece românii sunt foarte puternici la fazele fixe. Trebuie să facem meciul perfect pentru a câștiga„, a afirmat Gianni De Biasi. „În acest turneu echipa Albaniei a făcut multe lucruri bune, dar a plătit micile erori comise. Am avut ocazii să înscriem, însă ne-a lipsit șansa și experiența. Încerc să motivez jucătorii și să lucrăm asupra calității jocului nostru„, a adăugat tehnicianul italian.

Albania a fost învinsă în primele două partide de la EURO 2016 (0-1 cu Elveția, 0-2 cu Franța), în timp ce România a cedat în fața Franței (1-2) și a remizat cu Elveția (1-1). „Nu aș schimba nimic din punctul de vedere al tacticii, față de meciurile de până acum. Am jucat foarte bine timp de o oră contra Elveției și am avut trei șanse de a înscrie, am jucat cu determinare. Contra Franței am avut foarte mari dificultăți, cu o echipă de un nivel mult mai înalt. Cel mai bun moment al nostru a fost în prima repriză, când am șters bara. E o diferență foarte mică între o bară ștearsă și un gol, dar acestea sunt erorile pe care le-am făcut„, a explicat De Biasi.

Selecționerul Albaniei a fost întrebat ce ar schimba la meciul cu România față de partidele de până acum, dar răspunsul său a fost: „Poate să marcăm un gol și să nu primim, ceea ce ne-a lipsit până acum. Am avut două prestații bune, dar trebuie să arătăm performanță pe teren. Lumea a fost surprinsă de calitatea jocului nostru, dar cu un rezultat negativ nimeni nu se uită la modul de joc. Dacă și noi avem șanse de calificare, România, care are deja un punct, are peste 90 la sută șanse de calificare în caz de victorie. România este o echipă solidă, determinată, care seamănă cu noi din acest punct de vedere, evoluează ca o echipă unită„.

Meciul dintre naționalele României și Albaniei va avea loc duminică, de la ora 22.00 (ora României), pe Stade de Lyon, în Grupa A. Antrenamentele oficiale de sâmbătă ale celor două echipe au fost mutate pe Stade de Gerland, pentru a proteja suprafața de joc, afectată de grindina de zilele trecute și de ploi.