Gică Hagi, implicat într-un scandal IMENS. Transfer FICTIV şi bani trimişi într-un OFF-SHORE

Gică Hagi l-a vândut în secret pe Cristian Manea la Apollon Limassol pentru 2,5 milioane de euro, dar fotbalistul n-a ajuns în Cipru. Tot în secret, a trimis rapid 40% din sumă unei firme obscure dintr-un paradis fiscal.

05 dec. 2016, 07:02
Gică Hagi, implicat într-un scandal IMENS. Transfer FICTIV şi bani trimişi într-un OFF-SHORE

Gică Hagi l-a transferiat fictiv pe Cristian Manea, la nici 17 ani, la Apollon Limassol, un club din Cipru. Manea a ajuns însă la Mouscron, în Belgia, unde toată lumea ştia că ar fi fost împrumutat de Chelsea!

„Cristi nu a mers niciodată în Cipru. A semnat contractul cu Apollon când era deja în Belgia. Acolo a făcut și vizita medicală”, spune un membru al familiei lui Cristian Manea pentru GSP.

Transferul lui Cristi Manea este dezvăluit în documentele Football Leaks, scandalul care a cuprins fotbalul mondial.

Pe 24 iunie 2014, Cristian Manea a fost vândut în secret la Apollon Limassol. Viorel și Simona Manea, părinţii fotbalistului, au semnat contractul alături de Gheorghe Hagi și de Nikos Kirzis, președintele clubului cipriot. Cristian Manea a ajuns la Mouscron. Aici a făcut vizita medicală pentru Apollon, semn că transferul în Cipru a fost de formă.

Conform informațiilor cuprinse în emailuri și documente Football Leaks, Pinhas „Pini” Zahavi, impresarul lui Neymar, controlează cluburile Apollon și Mouscron și fentează astfel regulile FIFA care interzic deținerea de drepturi economice la jucători de către terțe părți (Third Party Ownership). Pentru 2,5 milioane de euro – suma de transfer primită de la Apollon – Hagi l-a plasat pe Manea în acest circuit îndoielnic. La 4 luni și 13 zile după condamnarea cumnatului său și a foștilor săi impresari în Dosarul Transferurilor, Gică Hagi a semnat un act misterios prin care trimitea un milion de euro în conturile unei firme off-shore din Malta. Semnătura lui Gică Hagi apare în coada unui contract încheiat cu compania Dito Trading and Consulting Limited din St. Julians. Firma este înregistrată la aceeași adresă cu agenția unui impresar controversat, care însă nu apare în acte. Oficial, Hagi a plătit un milion de euro pentru ca firma respectivă „să evalueze transferul transferului, drepturile economice și federative ale lui Manea”.

Citeşte mai multe AICI.