Gică Popescu, interviu INCENDIAR. „Închisoarea te ajută să îţi regândeşti întreg universul”

Gică Popescu a declarat, într-un interviu pentru jurnalul catalan Sport, că perioada petrecută în penitenciar l-a făcut să îşi regândească "întreg universul" şi să îşi reevalueze priorităţile, iar acum este mult mai puternic decât înainte.

30 iun. 2017, 13:30
Gică Popescu, interviu INCENDIAR. „Închisoarea te ajută să îţi regândeşti întreg universul”

Gică Popescu a vorbit despre perioada petrecută la Barcelona, dar şi despre perioada petrecută în închisoare.

„A fost complicat. Nu îmi place să vorbesc despre asta, pentru că nu vreau să vorbesc de rău despre ţara mea. Există o vorbă în România: ce nu te omoară te face mai puternic. Mă rezum la asta. Înainte eram deja un tip puternic. Imaginaţi-vă cum sunt acum, sunt mult mai puternic. Este clar că au fost incorecţi cu mine. A fost greu, dar am încercat să primesc totul cât pot de bine, aproape ca şi cum ar fi fost o glumă de prost gust. Am fost eliberat mai repede datorită cărţilor scrise, despre planurile mele de a fi preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal. Însă nimeni nu îmi va putea da acel timp înapoi. Familia mea a suferit, dar m-a susţinut mereu, cu răbdare. Cel mai rău este că tatăl meu nu a suportat situaia şi după două luni a suferit un atac de cord şi a murit. Închisoarea te ajută să îţi regândeşti întreg universul, să îţi reevaluezi priorităţile”, a spus Gică Popescu.

Întrebat dacă îşi mai doreşte să fie preşedintele FRF, Gică Popescu a răspuns că şi-a pierdut speranţa în acest sens: „Aveam o echipă foarte interesantă, cu foşti jucători: Hagi, Stelea, Dumitrescu, Prodan – care a murit în urmă cu puţin timp. Nu voi aştepta toată viaţa să apară oportunitatea”.

Gică Popescu a vorbit şi despre cariera sa şi de perioada de după retragere, precizând că pentru el cea mai mare mândrie ca fotbalist a fost faptul că a fost căpitanul lui FC Barcelona, dar şi că experienţa sa în Turcia, la Galatasaray, a fost senzaţională: „Cei mai buni ani din istoria clubului Galatasaray: opt trofee în patru ani”.

„Când m-am retras, nu am mai vrut să ştiu nimic legat de fotbal. M-am dedicat afacerilor imobiliare în diverse oraşe din România, însă criza din 2008 ne-a lovin din plin. Acum ne-am revenit şi, din 2013, m-am dedicat din nou imobiliarelor. Am şi o şcoală de fotbal la Craiova”, a mai declarat Gică Popescu.