Gică Popescu poate rămâne fără decoraţia primită de la Traian Băsescu. Reacţie acidă a lui Victor Ciutacu

Klaus Iohannis a anunţat, marţi, că va retrage toate decorațiile primite de-a lungul anilor de persoane condamnate penal. În această situație se găsește și Gică Popescu, actualul președinte al celor de la Viitorul.

10 dec. 2019, 17:55
Gică Popescu poate rămâne fără decoraţia primită de la Traian Băsescu. Reacţie acidă a lui Victor Ciutacu

Gică Popescu a primit în 2008 ordinul Meritul Sportiv clasa a III-a din partea președintelui Traian Băsescu, pentru „înaltă apreciere a rezultatelor pe care le-a avut în perioada 1990-2000 prin participarea la turneele finale ale Campionatelor Mondiale şi Europene şi pentru întreaga activitate sportivă”.

În 2014, Gică Popescu a fost condamnat la trei ani, o lună și zece zile de închisoare, după ce a fost găsit vinovat de evaziune fiscală și spălare de bani în „Dosarul Transferurilor”.

Klaus Iohannis îi retrage decoraţia lui Adrian Năstase

Victor Ciutacu a reacţionat dur la posibilitatea ca lui Gică Popescu să i se retragă decoraţia.

„Virtuosul Klaus Werber Iohannis e gata să-i retragă decoraţia condamnatului penal Gică Popescu. Om care a câştigat două cupe europene cu două echipe diferite. Si care a scos lumea în stradă în 1994; de bucurie, nu de furie. În paralel, gigantul Nike, necuprins de standardele etice înalte din piaţa centrală a Sibiului, îl invită pe nedemnul de decoraţii ca speaker de onoare la lansarea produselor pentru 2020. An în care va avea loc Campionatul European de Fotbal, eveniment unde lucrează intens penalul să avem stadioane, tren şi, în general, să nu ne facem de bâlciul Europei cu apă caldă la robinet. Abia aștept ca statul argentinian să-i retragă toate onorurile cunoscutului narcoman Diego Maradona, iar cel portughez să dărâme statuia evazionistului Cristiano Ronaldo”, este mesajul postat pe Facebook de Victor Ciutacu.