Giganţii Google, Apple şi Microsoft, desemnaţi cele mai valoroase branduri din lume în 2017 GALERIE FOTO

Companiile de tehnologie Google, Apple, Microsoft, Amazon și Facebook ocupă primele 5 poziții în Topul BrandZ 2017 al celor mai valoroase 100 de bran­duri la nivel mondial, conform clasa­mentului realizat de grupul de servicii de comunicare WPP și agenția de cer­cetare Kantar Millward Brown.

06 iun. 2017, 07:26

Companiile de tehnologie Google, Apple, Microsoft, Amazon și Facebook ocupă primele 5 poziții în Topul BrandZ 2017 al celor mai valoroase 100 de bran­duri la nivel mondial, conform clasa­mentului realizat de grupul de servicii de comunicare WPP și agenția de cer­cetare Kantar Millward Brown, notează Mediafax.

Citeşte şi Marile companii americane critică decizia lui Trump de a retrage Statele Unite din Acordul de la Paris

Cel mai valoros brand din lume în 2017 este Google, gigantul american a cărui valoare de brand este estimată la aproape 246 de miliarde de dolari, în creștere cu 7% față de anul trecut (când se afla tot pe locul 1 în acest clasament). Pe locul 2 (la fel ca în 2016) în topul ce­lor mai valoroase branduri la nivel glo­bal se află Apple, cu o valoare estimată la circa 235 de miliarde de dolari, în creștere cu 3% față de anul trecut. De asemenea, Microsoft ocupă locul trei în clasament, cu un brand estimat la o valoare de 143 de miliarde de dolari, în creștere cu 18% față de anul trecut.

O evoluție spectaculoasă a avut-o retailerul american Amazon, care înre­gis­trează cea mai mare creștere în va­loare nominală dintre brandurile din Top 100, ajungând la o valoare de 139,3 mi­­liarde de dolari (Ă41% față de anul trecut), clasându-se pe locul 4 în top (față de locul 7 ocupat în 2016). „Gigantul din retail a continuat să se concentreze asupra ecosistemului său tehnologic construit pentru a răspunde unei varietăți de nevoi ale consu­ma­torilor, cum ar fi cele de cumpărare online, livrare rapidă și entertainment, și a introdus noi servicii bazate pe inteligență artificială cum ar fi livrarea alimentelor și asistentul personal inteligent Alexa”, spun autorii studiului.

Citeşte şi Un student a deţinut domeniul google.com pentru doar un minut. Vezi câţi bani a primit pe el