Giganţii Coca Cola, Pepsi şi Starbucks au cedat presiunii internaţionale. Companiile s-au retras de pe piaţa din Rusia

Compania Coca-Cola a anunţat că îşi suspendă operaţiunile în Rusia, o decizie similară fiind luată şi de cei de la Pepsi şi Starbucks.

09 mart. 2022, 09:00
Giganţii Coca Cola, Pepsi şi Starbucks au cedat presiunii internaţionale. Companiile s-au retras de pe piaţa din Rusia

Inimile noastre sunt alături de oamenii care suferă efecte de neconceput ale acestor evenimente tragice din Ucraina„, se arată într-un comunicat al Coca-Cola.

Compania de băuturi carbogazoase s-a confruntat cu o presiune tot mai mare de a se retrage din Rusia, #BoycottCocaCola fiind în tendinţe pe Twitter în ultimele zile.

La câteva minute şi PepsiCo a anunţat că şi-a suspendat vânzările, inclusiv de 7up şi Mirinda. Dar va continua să vândă produse esenţiale zilnice, cum ar fi laptele pentru bebeluşi.

Citeşte şi Rusia a devenit lider mondial la numărul de sancțiuni, depăşind Iranul, Siria şi Coreea de Nord. Bloomberg: Peste 5.500 de companii şi persoane sunt supuse restricţiilor

Tot marţi, Starbucks a anunţat că toate cele 130 de cafenele din Rusia care îi poartă numele se vor închide şi că va înceta să îşi livreze produsele în această ţară, devenind cel mai recent grup important din Statele Unite care a tăiat legăturile cu Moscova după invazia rusă în Ucraina. Grupul kuweitian care deţine licenţa Starbucks în Rusia „a acceptat să suspende imediat operaţiunile din magazine şi va oferi sprijin celor aproape 2.000 de angajaţi care depind de Starbucks pentru a trăi”, a declarat directorul general al lanţului de cafenele, Kevin Johnson.

Citeşte şi Biden, anunţul care îl clatină pe Putin: interzice importul de petrol, gaze şi cărbune din Rusia