Gigi Becali a anunţat noul nume al Stelei. Când se va produce „botezul”

Gigi Becali va trebui să pună în aplicare decizia Curţii de Apel, care îl obligă să radieze semnele "Steaua" și "Steaua București" din denumirea echipei.

09 ian. 2017, 09:58
Gigi Becali a anunţat noul nume al Stelei. Când se va produce „botezul”

Acea hotărâre întâi trebuie motivată, iar apoi mai sunt 30 de zile. Deci mai durează 3-4 luni de zile până când va fi pusă în aplicare. Apoi, UEFA nu are ce să spună, că şi după ce se pune în aplicare se schimba numele şi gata. N-o să mai fie Steaua, o să fie Star„, a declarat Gigi Becali, la Sport.ro.

Citeşte şi Mihai Stoichiță, fostul antrenor al roș-albaștrilor

El a recunoscut că s-a consultat cu Dumitru Dragomir în găsirea noului nume. De asemenea, Mihai Stoichiță, fostul antrenor al roș-albaștrilor, propusese această denumire, FC Star, înainte de Sărbători.

În anul 2015, FC Steaua a pierdut marca Steaua Bucureşti, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a respins contestaţia în anulare formulată de club la decizia din 3 decembrie prin care i-a fost anulată marca. ICCJ a anulat, pe 3 decembrie 2016, marca Steaua Bucureşti înregistrată sub nr. 061735 în 29 ianuarie 2004 de SC Fotbal Club Steaua Bucureşti SA.

FC Steaua a fost acţionat în instanţă în 2011 de Clubul Sportiv al Armatei „Steaua” Bucureşti, care a cerut anularea mărcii înregistrate de gruparea din Liga I. Tribunalul Bucureşti a respins această cerere, în 17 aprilie 2012, decizie menţinută de Curtea de Apel Bucureşti, în 20 decembrie 2013, însă ICCJ a dat dreptate clubului sportiv.