Gigi Becali a cumpărat altă echipă de fotbal. Ce se întâmplă cu FCSB, dezvăluiri din culise înaintea meciurilor din Europa

Gigi Becali şi-a mai luat o echipă de fotbal! Din informaţiile Digi Sport, omul de afaceri a preluat echipa de liga a doua, Academica Clinceni. Becali a profitat de relaţiile bune pe care le are cu ilfovenii, iar motivul pentru care investeşte la noul club este unul clar.

26 iun. 2018, 10:07
Gigi Becali a cumpărat altă echipă de fotbal. Ce se întâmplă cu FCSB, dezvăluiri din culise înaintea meciurilor din Europa

Strategia lui Becali e simplă: acesta doreşte să ruleze la Clinceni jucătorii care nu au loc la FCSB, pentru ca fotbaliştii să adune minute şi experienţă. Asta nu înseamnă că FCSB 2, echipa din liga a treia, se va desfiinţa.

În ultimul sezon din al doilea eşalon din România, Academica a terminat pe locul 6, la nu mai puţin de 33 de puncte de poziţia secundă, care i-ar fi asigurat promovarea în Liga 1.

Becali a susţinut în mai multe rânduri că nu mai ia decizii la FCSB şi că la putere se află acum Vasile Geambazi, care a devenit noul patron al roş-albaştrilor. Totuşi, Gigi este cel conduce soarta vicecampioanei.

Din ultimele declaraţii oferite de Becali, acesta a dezvăluit cum vrea să câştige Liga Campionilor cu FCSB. „Când am intrat în fotbal, tot aşa părea utopie ca noi să mai avem echipă în Liga Campionilor. Şi am spus atunci Real Madrid la Bucureşti şi Dumnezeu aşa a făcut, că a tras la sorţi prima calificare, Real Madrid la Bucureşti. Pare utopie, e adevărat, dar eu o să fac rugăciune. Fac rugăciune: Doamne, vreau Liga Campionilor, Doamne, vreau Liga Campionilor, Doamne, vreau… Dumnezeu prima dată pregăteşte.

Dumnezeu ţi-l dă pe Man, ţi-l dă pe Coman, ţi-l dă pe Moruţan, ţi-l dă pe Tănase, ţi-l dă pe Nedelcu. El pregăteşte când vrea să împlinească voia ta. După doi-trei ani, face puterea şi puterea cu puţin noroc după aia, că pune puţin mâna, că nu poate să facă minuni să câştigi Liga Campionilor acum, dar el pregăteşte, creează puterea”, a spus Becali, la PRO X.

FCSB se află în cantonament, la Braşov, acolo unde jucătorii pregătiţi de Nicolae Dică au parte de cele mai dificile antrenamente ale anului, aflându-se în perioada de acumulări.Antrenorul de 38 de ani itenţioneză să schimbe sistemul de joc şi toată lumea aşteaptă acum transferurile care să susţină o astfel de schimbare, dar se pare că Gigi Becali nu se grăbeşte cu achiziţiile.

Florin Tănase a oferit o declaraţie din care reiese că primele mutări la FCSB vor avea loc abia după preliminariile Europa League. ”Cu siguranţă vor aduce jucători valoroşi cum au făcut în fiecare an. […] Asta după ce vom juca preliminariile Europa League”, a spus Florin Tănase.

FCSB are un lot destul de fragil în acest moment, dar Becali condiţionează investiţiile de calificarea în grupele Europa League. „Grupele înseamnă bani, iar ăsta e obiectivul echipei, să aducă bani din Europa League. Dacă nu ai fotbal în grupe, nu ai nici bani. Fotbalul şi banii sunt lucruri legate. Dacă faci fotbal, adică performanţă, faci şi bani”, declara Gigi Becali.

Până acum au sosit la echipă doar Qaka si Moruţan, ar mai putea fi adăugat Jakolis, care revine după împrumutul din Cipru şi au plecat Găman, Vlad Achim şi Ionut Larie, liberi de contract, iar Artur Jorge a revenit la Braga.