Gigi Becali cere să părăsească închisoarea ca să îi ajute pe sinistraţi

Publicat: Vineri, 13 Septembrie 2013 16:00 // Actualizat: Vineri, 13 Septembrie 2013 16:36 // Sursa: RTV.net

Gigi Becali a depus o cerere de a părăsi închisoarea, pentru a da o mână de ajutor sinistraţilor afectaţi de inundaţii. El a dat deja ordin ca 10 tiruri pline cu ajutoare să ajungă la sinistraţi.

Pentru a-şi motiva cererea de a părăsi închisoarea el a argumentat, printre altele, că ar trebui să fie la faţa locului când se vor împărţii ajutoarele, informează România TV.

Gigi Becali a depus o cerere vineri în temeiul legii 275 din 2006, care prevede ca în caz de calamitate deţinuţii din penitenciarul Jilava să participe ca voluntari acolo unde va fi nevoie. Şansele ca Gigi Becali să ajungă să dea o mână de ajutor celor care au fost afectaţi de inundaţiile din ultimile zile sunt minime.

"Are şanse spre zero ca cererea să îi fie aprobată. Numai într-o situaţie de excepţie i-ar putea fi aprobată cererea de excepţie, ceea ce nu este cazul. Calamitatea nu este atât de mare", a spus Dumitru Coarnă, liderul Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual.

În cerere, Gigi Becali solicită să fie însoţiţi de încă câţiva deţinuţi, printre care şi fostul procuror Maximilian Bălăşescu. 

În 20 mai, Becali a fost condamnat definitiv de instanţa supremă la trei ani de închisoare cu executare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării Naţionale (MApN). Alături de acesta au primit pedepse de câte doi ani de închisoare cu executare fostul ministru al Apărării Victor Babiuc şi fostul şef al Statului Major General Dumitru Cioflină. Cei trei au fost încarceraţi în 20 mai la Penitenciarul Rahova, iar în 10 iunie au fost transferaţi la Penitenciarul Jilava.

Becali mai are două condamnări definitive, dispuse anul acesta tot de instanţa supremă, respectiv una de trei ani de închisoare cu suspendare, în dosarul sechestrării celor care i-au furat limuzina, şi una de trei ani de închisoare cu executare în dosarul "Valiza", pentru dare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În 27 iunie, Tribunalul Bucureşti a decis, după ce a judecat cererea de contopire a pedepselor lui Becali, să îi aplice acestuia un spor de şase luni de închisoare, finanţatorul Stelei având astfel o condamnare de trei ani şi jumătate de detenţie.

loading...
5 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
15 sep 02:25
...de ajutor sinistraţilor afectaţi de inundaţii. El a dat deja ordin ca 10 tiruri pline cu ajutoare să ajungă la sinistraţi. Citește mai departe… Citeste mai departe ...
15 sep 00:52
...Preşedinţia a menţionat însă faptul că nu a fost primită până în prezent nicio cerere de graţiere. Gigi Becali a mai depus o cerere vineri în temeiul legii 275 din 2006, care prevede ca în caz de calamitate deţinuţii din penitenciarul Jilava să participe ca voluntari...
14 sep 19:49
...Preşedinţia a menţionat însă faptul că nu a fost primită până în prezent nicio cerere de graţiere. Gigi Becali a mai depus o cerere vineri în temeiul legii 275 din 2006, care prevede ca în caz de calamitate deţinuţii din penitenciarul Jilava să participe ca voluntari...
14 sep 09:59
Votează email 0 email
...saltele, conserve, apă, ulei, pâine şi produse neperisabile vor ajunge în zonele grav afectate de inundaţii. Mai mult decât atât, Gigi Becali vrea să meargă personal să le înmâneze, aşa că a făcut o cerere către penitenciar. Becali, SCRISOARE pentru...
13 sep 16:43
Votează email 0 email
...Patriarhului Daniel, ajutoarele urmând a fi distribuite prin intermediul Arhiepiscopiei Dunării de Jos. Citeşte şi Gigi Becali cere să părăsească închisoarea ca să îi ajute pe sinistraţi Totodată, Patriarhia Română îndeamnă centrele eparhiale,...
1
EUR
4.7564
RON
26 Mar
noapte 5 °
zi 14 °
Ultimele joburi adaugate
24 H