Becali a participat la slujba de la Penitenciarului Rahova, oficiată de călugării de la Athos

Gigi Becali a primit, duminică, acordul de a participa la slujba oficiată la Penitenciarul Rahova de către călugării de la Muntele Athos. Slujba a fost oficiată de preotul capelan al unităţii de detenţie, doi reprezentaţi ai Bisericii Ortodoxe Române şi doi călugări monahi de la Muntele Athos, potrivit reprezentanţilor penitenciarului.

02 iun. 2013, 08:11
Becali a participat la slujba de la Penitenciarului Rahova, oficiată de călugării de la Athos

„În baza programărilor, la slujbă au participat 85 de persoane private de libertate. Având în vedere capacitatea capelei de 120 de locuri, au fost acceptate şi solicitările ulterioare, printre care şi cea a domnului George Becali”, se arată într-un comunicat de presă al Penitenciarului Bucureşti Rahova..

Reprezentanţii penitenciarului au precizat că asistenţa religioasă constituie, alături de educaţie, instruire şcolară şi formare profesională, una dintre coordonatele individuale de recuperare psihosocială, care contribuie atât la dezvoltarea individuală a persoanelor private de libertate, cât şi la reintregarea socială, comunitară şi familială a acestora, potrivit Mediafax.

Participarea persoanelor private de libertate la activităţile de asistenţă socială se realizează la cerere, în vederea asigurării condiţiilor necesare pentru exercitarea libertăţii de religie pe perioada executării pedepsei.

„Administraţia Naţională a Penitenciarelor, prin unităţile subordonate, încurajează realizarea de parteneriate şi poate încheia protocoale de colaborare cu asociaţii şi culte religioase recunoscute de lege, în scopul diversificării programelor educative, atragerii de resurse umane şi materiale pentru realizarea acestor acitivităţi”, se mai arată în comunicatul citat.

Avocatul lui Gigi Becali, Robert Ionescu, a precizat că au fost formulate trei cereri privind accesul unor călugări de la Muntele Athos la Penitenciarul Rahova pentru oficierea unei slujbe în biserica din unitatea de detenţie, acestea fiind adresate conducerilor Penitenciarului Rahova, Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi Patriarhiei Române.

Patriarhia Română le-a dat sâmbătă acordul călugărilor de la Muntele Athos să participe la Sfânta Liturghie oficiată duminică la biserica de la Penitenciarul Rahova.

Ulterior a aprobat şi Penitenciarul Rahova accesul a doi călugări de la Muntele Athos, însoţiţi de doi reprezentanţi ai Bisericii Ortodoxe Române, în unitatea de detenţie, duminică, între 8.00 şi 12.00, pentru participarea la activităţi religioase.

Un grup de mai mulţi călugări de la muntele Athos au venit, sâmbătă dimineaţa, în România pentru a ţine o slujbă  la biserica Penitenciarului Rahova, acolo unde se află închis şi Gigi Becali.