Gigi Becali are 7 ani şi e în clasa pregătitoare VIDEO

Îl cheamă Gigi Becali şi iubeşte fotbalul. Nu vorbim despre latifundiarul din Pipera, ci de un copil de 6 ani din Harghita. Băieţelul face parte dintr-o familie numeroasă şi săracă, e ascultător şi dornic să înveţe. Visează să-l întâlnească într-o zi pe patronul după care a fost numit.

21 feb. 2013, 15:25

Gigi Becali este al 7-lea copil al unei familii din Moglăneşti. În aprilie împlineşte 7 ani şi se pregăteşte de zor pentru clasa I. Acum e la clasa pregătitoare şi nu lipseşte de la niciun curs. Împreună cu fraţii lui, fie iarnă, fie vară merge pe jos doi kilometri până la şcoală.

„Mă cheamă Gigi Becali. L-am văzut la televizor şi îmi place de el că are bani”, spune copilul.

Casa lui Gigi Becali e sărăcăcioasă. Copilul trăieşte alături de cei 8 fraţi şi de părinţi într-o cameră, pe care o folosesc ca bucătărie, baie şi dormitor.

„Cu mâna mea am ridicat-o, că nu aveam unde sta. Am stat patru luni într-un şopron cu copii cu tot. Am dormit acolo cum ne-a ajutat Dumnezeu. M-am dus la pădure, am adus nişte lemne, cu mânuţa mea am ridicat-o”, povesteşte Zidor Vladimir, tatal lui Gigi Becali.

Părinţii lui Gigi Becali nu au şcoală şi muncesc cu ziua. Vara e mai uşor, adună ciuperci, afine şi zmeură din pădure şi de cele mai multe ori le dau la schimb pentru mâncare. Iarna împletesc mături, le duc în sat şi le vând pentru o bucată de slănină şi cartofi.

„Avem un ajutor social care e de 220 de lei şi plus alocaţia copiilor. Cu ăia trăim de pe-o zi pe alta”, a mai spus Zidor Vladimir pentru România TV.

Gigi Becali din Moglăneşti speră că într-o zi îl va cunoaşte pe cel al cărui nume îl poartă.