Gigi Becali confirmă negocierile cu Conceicao îl atacă dur pe arbitrul Kovacs şi anunţă vânzarea lui Bălaşa

Finanţatorul FCSB, Gigi Becali, a confirmat negocierile cu antrenorul Toni Conceicao şi a precizat că l-a ales pe portughez, mizând pe dorinţa acestuia de a se răzbuna pe CFR Cluj, de unde a fost demis spre finalul sezonului trecut.

06 aug. 2019, 03:09
Gigi Becali confirmă negocierile cu Conceicao îl atacă dur pe arbitrul Kovacs şi anunţă vânzarea lui Bălaşa

„Nu mă pricep eu, mi-au spus alţii oameni. Jucăm cu portughezii, că eu cred că o să jucăm, iar el cunoaşte echipa aia. Zic şi eu că o să trecem (n.r. – de Mlada). După aia m-am gândit că are şi o ambiţie să se răzbune pe CFR, cunoaşte şi echipa CFR-ului, că a antrenat-o şi asta e un avantaj. Dar dacă ne arbitrează aşa, Kovacs, nu mai putem să luăm niciun campionat. Face el totul, de aia vine. Nu mă bag, el face totul, nu mă mai bag, sunteţi mulţumiţi acum?”, a spus Becali, al Digi Sport.

Fostul internaţional Ilie Dumitrescu a declarat, luni, la Digi Sport, că a discutat cu Gigi Becali şi acesta i-a transmis că negociază cu portughezul Toni Conceicao, fost antrenor al CFR Cluj, preluarea conducerii tehnice a echipei bucureştene.

FCSB a fost învinsă, joi, la Giurgiu, cu scorul de 3-2 (3-1), de Alaşkert Erevan, în manşa secundă a turului al doilea preliminar al Ligii Europa. În tur, FCSB s-a impus cu 3-0 şi s-a calificat, în faza următoare, în care va evolua cu echipa cehă Mlada Boleslav.

După acest meci retur, antrenorul Bogdan Andone a demisionat de la FCSB. FCSB va evolua cu învingătoarea partidei dintre Ventspils (Letonia) şi Vitória Guimaraes (Portugalia), în play-off-ul Ligii Europa, dacă va trece de Mlada.

FCSB, antrenată la această întâlnire de secundul lui Bogdan Andone, Vergil Andronache, a fost învinsă, luni, la Giurgiu, cu scorul de 2-1 (1-1), de Astra, în ultimul meci al etapei a IV-a a Ligii I. Au marcat: V. Gheorghe ’20, Albec ’75 / Oaidă ’28.

Gigi Becali despre Istvan Kovacs: O mizerie de om, să se ducă acasă la el, în Ungaria

Finanţatorul FCSB, Gigi Becali, l-a jignit în direct la TV pe arbitrul Isvan Kovacs, pe care îl consideră vinovat de neacordarea a două penaltiuri în favoarea echipei lui, în meciul cu Astra Giurgiu.

„Două 11 metri clare, fault la gol, ca să înţeleagă toată ţara românească odată şi federaţia, şi Vassaras (n.r. – preşedintele CCA, Kyros Vassaras). Ca să audă lumea! Până când aşa? Nu le e ruşine aşa, un pic? E munca la copiii ăştia, cum joacă, cum nu joacă, îi batjocoreşti, nu ţi-e ruşine, o mizerie de om! Ce greşeală? Fault clar în faţa a lui. Dacă nu l-a văzut, să stea acasă la el, pe acolo, prin Ungaria!”, a spus Becali, al Digi Sport, aproape ţipând. 

„Ce a fost în seara asta? O să fim la 26 de puncte. Aici nu a greşit, aici a fost altceva. Kovacs era cel mai bun arbitru. Nu poţi să ai… Dacă ai două 11 metri şi nu ţi le dă, ce să facă echipa asta? Înseamnă că trebuie să ia CFR-ul (n.r. – campionatul). Să-l ia şi gata, o să jucăm noi în Europa şi o să luăm locul 2, 3, cât vor ăştia de la federaţie să luăm şi gata. Şi o să jucăm în Europa la anul. Kovacs nu e un arbitru care să greşească aşa”, spusese Becali, la începutul intervenţiei, pe un ton mai calm.

Gigi Becali: Eu l-am umilit pe Bălaşa

Finanţatorul FCSB, Gigi Becali, a recunoscut că a cerut schimbarea fundaşului Mihai Bălaşa imediat ce a greşit în meciul cu Astra Giurgiu, pentru a-l umili. Soţia lui Bălaşa a născut în ziua meciului.

„Eu l-am umilit, dar eu am dat telefon în minutul 20, după ce a greşit, dar trebuia să se încălzească Vînă”, a declarat Becali, la Digi Sport.  

Prezent în studio, Ion Crăciunescu i-a atras atenţia omului de afaceri că trebuia să aştepte până la pauză pentru schimbare.

„Poate ai dreptate, poate de aia m-a şi pedepsit Dumnezeu, că l-am umilit pe om, dar am fost nervos atunci, asta e, ce să fac? Trebuie totuşi să dai exemple. Dar dacă nu dai exemple? Dacă faci aşa ceva, du-te, tată, şi lasă-ne! I-am spus trimite-l acasă, să stea cu soţia, că i-a născut soţia şi omul este cu gândul acolo. Trimiteţi-l acasă, să stea să se odihnească! Erau ruşi în tribună care să-l vadă, că trebuia să-l vând, d-aia l-am şi băgat. Nu îl băgam altfel, crezi că îl băgam altfel pe Bălaşa? L-am băgat ca să-l vadă, că nu-l băgam. L-am şi iertat (n.r. – după partida retur cu Alaşkert), am zis că nu contează meciul ăsta cu Giurgiu, cu Astra. Nu i-am tăiat capul, nu i-am tăiat mâinile, ia 15.000 (n.r. de euro) pe lună. Psihologic, ori te laşi de fotbal, ori te laşi de fotbal dacă nu eşti fotbalist. La mine aşa este, dacă eşti fotbalist joci fotbal, dacă nu, te laşi de fotbal. Ia 15.000 pe lună, nu-l plângeţi! Ia 15.000 pe lună, se duce acasă acum, doarme liniştit, eu mă enervez, toată lumea se enervează şi el doarme liniştit şi îşi ia salariul, 15.000. Vînă, ce dacă a gafat? A greşit şi el o dată. A dat goluri, a dat pase de gol, Vînă e jucător, Vînă nu e indolent pe teren. Dacă nu te gândeşti la fotbal, lasă-te!”, a spsu Becali.

El a anunţat că a vorbit la pauza meciului pentru a lua un fundaş central, probabil pe Andrei Miron de la FC Botoşani: „Am luat un fudaş central la pauză. Să vedem ce răspuns dă conducerea. Nu de la Hagi. L-am cerut, să vedem dacă mi-l dă. (n.r. – Miron de la FC Botoşani?) Nu, nu, nu l-am luat, l-am cerut, să văd dacă mi-l dă. Oricare e mai bun ca ai noştri, noi nu avem fundaşi centrali.”