Gigi Becali, din nou în faţa judecătorilor care l-au trimis la puşcărie

Gigi Becali o să apară din nou în faţa celor cinci judecători care l-au condamnat la trei ani de închisoare. Acelaşi complet care a decis condamnarea în dosarul schimbului de terenuri judecă şi cazul Valiza în care este implicat omul de afaceri.

23 mai 2013, 15:03
Gigi Becali, din nou în faţa judecătorilor care l-au trimis la puşcărie

Un nou termen de judecată în cazul Valiza a fost fixat pentru 27 mai. Gigi Becali a fost trimis în judecată, în decembrie 2008, în dosarul „Valiza”, de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, fiind acuzat de dare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Completul instanţei supreme este format din preşedintele Livia Stanciu şi judecătorii Francisca Maria Vasile, Săndel Lucian Macavei, Ionuţ Mihai Matei şi Rodica Cosma. Preşedintele completului a votat PENTRU CONDAMNAREA lui Gigi Becali în dosarul schimbului de terenuri cu MApN. Judecătorii Francisca Maria Vasile şi Săndel Lucian Macavei au avut acelaşi verdict. Ionuţ Mihai Matei şi Rodica Cosma au votat PENTRU ACHITAREA finanţatorului Stelei.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în 11 mai 2006, finanţatorul FC Steaua ar fi promis fiecărui jucător al clubului „Gloria 1922 Bistriţa” sume de bani cuprinse între 5.000 şi 10.000 de euro pentru ca aceştia să îşi îndeplinească atribuţiile de serviciu prevăzute în contractele de muncă, Regulamentul intern al clubului şi în Regulamentul Federaţiei Române de Fotbal. Concret, fotbaliştilor de la Bistriţa li se cerea să-şi apere corect şansele şi să obţină un rezultat favorabil în meciul cu Rapid Bucureşti din 12 mai 2006.

Doi ani mai târziu, în perioada 4-7 mai 2008, Becali a oferit suma de 1.700.000 de euro jucătorilor de la „Universitatea Cluj” aflaţi pe foaia de joc pentru meciul din etapa a 34-a Campionatului Naţional de Fotbal – Liga I – aproximativ 100.000 de euro pentru fiecare -, aceştia urmând, la fel ca în cazul precedent, să îşi îndeplinească îndatoririle de serviciu, să-şi apere corect şansele şi să câştige meciul cu „CFR 1907 Cluj”, preciza DNA.

Gigi Becali a fost condamnat definitiv, luni, de instanţa supremă la trei ani de închisoare cu executare în dosarul schimbului de terenuri cu MApN.