GIGI BECALI, declaraţii uluitoare în faţa judecătorilor: M-au dat afară din PUŞCĂRIE

GIGI BECALI a declarat marţi, în faţa judecătorilor de la Tribunalul Medgidia, că se simte discriminat în Penitenciarul Poarta Albă şi s-a plâns că deşi are regim deschis de detenţie este permanent flancat de patru-cinci gardieni. Magistraţii au analizat marţi plângerile făcute de Gigi Becali împotriva sancţiunilor primite din partea Administraţiei Naţională a Penitenciarelor, care l-a pedepsit pentru comportamentul său din ziua liberă.

17 iun. 2014, 06:21
GIGI BECALI, declaraţii uluitoare în faţa judecătorilor: M-au dat afară din PUŞCĂRIE

Magistraţii Judecătoriei Medgidia au luat în discuţie contestaţia lui Gigi Becali faţă de sancţiunile aplicate de reprezentanţii Penitenciarului Poarta Albă împotriva sa, ca urmare a comportamentului pe care l-a avut în ziua în care i s-a acordat dreptul de a pleca din penitenciar.

Potrivit România TV, GIGI BECALI le-a spus judecătorilor că în penitenciar este „putere militară” şi nu se aplică legea. De asemenea, el a povestit că atunci când era dus la muncă era transportat cu un un autobuz şi nici măcar nu era lăsat să dea perdeaua la o parte, pentru a se uita afară.

GIGI BECALI le-a mai spus judecătorilor şi că atunci când a fost lăsat în permisie el a fost scos de la Poarta Albă cu o maşină cu perdele, de către un ofiţer, şi lăsat într-o comună limitrofă, lângă peninteniciar. „M-au dat afară din puşcărie, au zis că nu se poate, m-au întrebat cu ce plec acasă şi mi-au spus că plec cu trenul. M-au dus cu maşina cu perdele pe o străduţă dintr-o comună şi de acolo am plecat la Bucureşti. Eu consider că mi s-a făcut o nedreptate prin modalitatea prin care mi s-a acordat învoirea. Mi s-a spus că amânarea pe care mi-au dat-o e cauzată de faptul că am vorbit la TV”, a spus GIGI BECALI.

În ceea ce priveşte permisia de 24 de ore care face obiectul acestor plângeri, GIGI BECALI a spus că iniţial a fost pus să dea o declaraţie că nu va discuta cu presa problemele din penitenciar, ci doar probleme personale, însă el susţine că le-a spus membrilor comisiei că va fi inevitabil să vorbească cu jurnaliştii atâta timp cât el este o persoană publică, iar ziariştii l-au urmărit de la ieşirea din penitenciar până acasă şi înapoi către închisoare. El s-a apărat spunând că nu a ştiut cum să reacţioneze şi a stat de vorbă cu jurnaliştii pentru că i-a fost dor de libertate.

GIGI BECALI a mai declarat că se simte discriminat în Penitenciarul Poarta Albă şi s-a plâns că deşi are regim deschis de detenţie este permanent flancat de patru-cinci gardieni.

GIGI BECALI a fost dus marţi dimineaţă la Judecătoria Medgidia, unde instanţa a luat în discuţie cele trei plângeri depuse de avocaţii lui GIGI BECALI împotriva sancţiunilor primite din partea comisiei Penitenciarului Poarta Albă, unde este încarcerat.

Aceste sancţiuni prevăd interzicerea dreptului de a primi pachete, dar şi interzicerea dreptului la muncă pe toată perioada anchetei. Sancţiunile au fost dispuse imediat după permisia de 24 de ore a lui GIGI BECALI, lui reproşându-i-se, între altele, că a stat prea mult de vorbă cu presa.

Citeşte şi SANCŢIUNE MAXIMĂ pentru Gigi Becali în ÎNCHISOARE

În plângerea lor, avocaţii lui GIGI BECALI au invocat jursiprudenţa europeană în materie de Drepturi şi Libertăţi Individuale.

GIGI BECALI are de executat o pedeapsă de trei ani şi jumătate de închisoare, după ce a fost condamnat, în 20 mai 2013, la trei ani de închisoare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării şi a primit ulterior un spor de şase luni, după alte două condamnări, în Dosarul Valiza şi în cel al sechestrării celor care i-au furat maşina.

Citeşte şi GIGI BECALI, un nou SCANDAL. Ce a descoperit ANCHETA efectuată la ACADEMIA HAGI