Gigi Becali duce ajutoare în localităţile afectate de inundaţii

Gigi Becali a anunţat că îi va ajuta pe românii ale căror case au fost afectate de inundaţii. Acesta a cumpărat mai multe produse alimentare pe care va începe să le distribuie luni dimineaţă. El a promis că va reface şi locuinţele distruse de ape, pe cheltuiala persoanlă. 

16 oct. 2016, 20:31
Gigi Becali duce ajutoare în localităţile afectate de inundaţii

„Autocarul pleacă cu 50 de oameni, mâine vor ajunge zahăr, ulei, pâine, salam. Maşinile astea cu utilaje 300 de roabe, 1000 de lopeti, saltele, pături şi plec mâine şi eu organziez mâine oamenii. Să stea linşitiţi o să rezolv problema la 4 comune unde sunt case dărâmate, le fac pe toate. Într-o lună de zile o să fie gata. Am chemat proiectant. Banii eu îi dau”, a spus Gigi Becali.

El a cerut însă şi ajutor de la Ministerul de Interne pentru forţă de muncă, în afara persoanelort găsite de el.

„Ce rugaminte am: să trimită 100 de militari, 100 de deţinuţi, am numai 50 de oameni. Mâine, pleacă şi un utilaj cu cupă care să arunce noroiul în cupă, pleacă şi două camioane mari. Cei cărora li s-au stricat astea uzuale de casă, le voi cumpăra, le voi face aşa cum a fost înainte. Unde sunt nevoiaşi le voi lăsa şi bani”, a declarat Gigi Becali într-o intervenţie la România TV, duminică seara. 

Cod galben de INUNDAŢII în şase judeţe. Vezi HARTA cu zonele afectate

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a anunțat joi că vor fi scoase de la Rezervele de Stat 18.000 de litri de apă minerală, 12.000 conserve de carne, 15.000 conserve de pateu, precum și motorină și benzină pentru utilajele implicate în acțiunile de evacuare a apei și de refacere a infrastructurii afectate de inundații din localitățile Pechea, Cuza Vodă și Slobozia Conachi. Detalii, aici.