Gigi Becali ironizează decizia UEFA de a accepta pe stadioane steagul Ungariei Mari. „Le dăm noi Transilvania înapoi?”

Gigi Becali a reacționat vehement după ce Federația Maghiară de Fotbal a primit acordul oficial din partea UEFA să folosească simbolul Ungariei Mari în meciurile oficiale disputate de echipa naţională.

22 mart. 2023, 08:44
Gigi Becali ironizează decizia UEFA de a accepta pe stadioane steagul Ungariei Mari. „Le dăm noi Transilvania înapoi?”
Gigi Becali, după decizia UEFA de a accepta pe stadioane steagul Ungariei Mari. "Le dăm noi Transilvania înapoi?"

Gigi Becali, după decizia UEFA de a accepta pe stadioane steagul Ungariei Mari. Patronul celor de la FCSB consideră că acest lucru nu este o mare realizare pentru maghiari şi că această decizie a celor de la UEFA nu schimbă cu nimic situația Transilvaniei.

„Așa, și? Ce mare lucru? Pun ei pe tricouri și pe steaguri… Păi, ăia de la UEFA știu ei ce înseamnă harta aia? Bun, și dacă știu, ce se schimbă? Le dăm noi Transilvania înapoi? Hai, mă, tată! Să fim sănătoși, că nu le dăm nimic înapoi”, a declarat Gigi Becali pentru ProSport.

Citeşte şi: FRF, prima reacţie după ce UEFA a acceptat ca maghiarii să folosească la meciurile oficiale steagul Ungariei Mari

Dumitru Dragomir a avut şi el o reacție acidă la auzul acestei vești, însă nu crede că hotărârea forului european va afecta în vreun fel România: „Să-și pună în c.. cârpele și steagurile! Este o problemă spinoasă, dar nu cred că este un capăt de țară, doar suntem în comunitatea europeană. Gura poporului o închide doar pământul”.

UEFA și FARE au aprobat solicitarea Federației Maghiare de Fotbal de a nu trata „simbolul istoric maghiar” ca simbol cu ​​motivație politică, astfel că acesta va putea fi utilizat în partidele oficiale.

„În ceea ce privește permiterea afișării simbolului istoric, MLSZ (n.r.  Federația Maghiară de Fotbal) a solicitat o poziție clară de la UEFA și FARE. Acceptând argumentul MLSZ, cele două organizații au recunoscut că doar culorile hărții istorice a Ungariei și ale benzii Árpád nu constituie un comportament rasist, dar acest lucru nu se aplică simbolurilor și inscripțiilor suplimentare plasate pe drapele, precum și scandărilor fanilor. Pe toate acestea, asociația va permite introducerea drapelelor în următoarele două meciuri.

Citeşte şi: Decizie controversată luată de UEFA. Federația de Fotbal de la Budapesta a primit acordul de a folosi simbolurile Ungariei Mari

În ultimele zile, atât UEFA, cât și FARE și-au transmis răspunsurile către federația maghiară, care este pe cale să organizeze cele două meciuri ale naționalei. După cum era de așteptat, cele două organizații continuă să lupte împotriva excluderii rasismului și, prin urmare, vor continua să pedepsească drapelele care poartă un astfel de mesaj constituie abatere disciplinara.

În urma negocierilor, asociația va permite ca drapelele care simbolizează respectul Ungariei istorice și solidaritatea cu suporterii din străinătate, să fie aduse pe stadion, cu următoarele condiții:

• poate reprezenta doar harta Ungariei istorice, nu alte simboluri sau inscripții;
• doar culorile roșu, alb si verde pot fi pe el;
• simbolul trebuie prezentat – in mod obișnuit – datorită  conținutului sau controlului de prevenire a incendiilor;
• simbolul din stadion nu poate împiedica suporterii să urmărească meciul netulburați.

În același timp, fanii noștri ar trebui să știe că dacă un mesaj rasist sau politic este plasat pe drapelul autorizat ca mai sus, sau orice mesaj rasist sau politic este atașat drapelului, va avea ca rezultat proceduri disciplinare, iar aceste lucruri dăunează echipei și percepției fotbalului maghiar”, se arată pe site-ul Federației Maghiare de Fotbal.