Gigi Becali, implicat în dosarul lui Puiu Popoviciu. Patronul lui FCSB ar fi mituit un judecător pentru a ieşi din închisoare!

Apelul depus de Puiu Popoviciu la Înalta Curte de la Londra împotriva deciziei de extrădare în România a adus şi câteva dezvăluiri incendiare despre Gigi Becali. Patronul lui FCSB ar fi avut o relaţie strânsă de prietenie cu judecătorul care l-a condamnat pe Puiu Popoviciu, iar magistratul i-ar fi solicitat o mită de două milioane de euro pentru a-l ajuta să preia Steaua.

14 iun. 2021, 09:28
Gigi Becali, implicat în dosarul lui Puiu Popoviciu. Patronul lui FCSB ar fi mituit un judecător pentru a ieşi din închisoare!

Gigi Becali, implicat în dosarul lui Puiu Popoviciu. Omul de afaceri a fost condamnat în 2017 la 7 ani de închisoare, printr-o decizie dată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie de la Bucureşti, pentru preluarea ilegală a unor terenuri din Băneasa. În primă instanţă, Curtea de Apel Bucureşti îl condamnase la 9 ani de închisoare, plus confiscarea terenurilor din Băneasa. În primă fază, o curte inferioară de la Londra a decis extrădarea omul de afaceri român, dar Înalta Curte a Angliei şi Ţării Galilor a admis apelul împotriva acelei decizii. În timpul audierii, mai mulţi martori ai lui Puiu Popoviciu au făcut câteva declaraţii incendiare despre Gigi Becali.

Gigi Becali, implicat în dosarul lui Puiu Popoviciu

Astfel, patronul lui FCSB a fost acuzat că a dat mită de 200.000 de euro pentru a scăpat în 2013 de închisoare. Însă acelaşi judecător este acuzat că i-a solicitat o mită de două milioane de dolari pentru a-l ajuta să preia Steaua.

Potrivit g4media.ro, pentru a scăpa de extrădare, Puiu Popoviciu a încercat să demonstreze legăturile suspecte pe care judecătorul Corneliu-Bogdan Ion-Tudoran le avea cu Gigi Becali, dar şi cu alţi oameni de afaceri. Corneliu-Bogdan Ion-Tudoran este judecătorul care l-a condamnat în primă instanţă pe Puiu Popoviciu la 9 ani de închisoare, plus confiscarea terenurilor din Băneasa. În faţa magistraţilor de la Înalta Curte de la Londra, Puiu Popoviciu a argumentat că cel care a decis să-l condamne la 9 ani de închisoare a fost judecătorul Corneliu-Bogdan Ion-Tudoran, cel care avea o strânsă relaţie de prietenie cu Gigi Becali. Patronul FCSB este considerat un rival al lui Puiu Popoviciu şi ar fi fost astfel un act de răzbunare. De altfel, Gigi Becali a fost cel mai important martor în dosarul în care Puiu Popoviciu a fost condamnat la 9 ani de închisoare.

Cum a reușit omul de afaceri Puiu Popoviciu să convingă Înalta Curte de la Londra că nu a avut parte de o judecată dreaptă în România

Pentru a-şi susţine afirmaţiile, Puiu Popoviciu l-a adus drept martor pe avocatul Ionuţ Veniamin Dojana. Acesta a mărturisit că judecătorul Corneliu Tudoran i-ar fi solicitat lui Gigi Becali o mită de două milioane de dolari pentru a-l ajuta să preia Steaua, la începutul anilor 2000. Actualul patron al FCSB ar fi refuzat, pe motiv că suma este mult prea mare, dar până la urmă a reuşit să înregistreze marca Steaua. Pe care a pierdut-o însă în decembrie 2014, printr-o decizie definitivă dată de Înalta Curte. Acelaşi avocat a susţinut în faţa magistraţilor de la Londra că, în 2013, Gigi Becali i-ar fi oferit lui Corneliu Tudoran o mită de 200.000 de euro pentru a-l ajuta să iasă din închisoare. Drept urmare, în baza relaţiilor strânse dintre Gigi Becali şi Corneliu Ion-Tudoran, judecătorul ar fi decis să-l condamne la 9 ani de închisoare pe Puiu Popiviciu, rivalul patronului FCSB.


loading...