GEST INCREDIBIL. Gigi Becali le-a dat BANI combatanţilor din Transnistria

Gigi Becali le-a oferit bani, în 2002, celor care au luptat în Transnistria. Dezvaluirea o face Ilie Carp, tatăl fotbalistului Cătălin Carp, jucător transferat acum două zile de Steaua.

22 iul. 2015, 08:16
GEST INCREDIBIL. Gigi Becali le-a dat BANI combatanţilor din Transnistria

Gigi Becali s-a deplasat in Republica Moldova în 2002, unde a participat la ceremonia organizata pentru implinirea a 10 ani de la confruntarile din Transnistria. Impresionat de eroismul celor care au luptat impotriva Armatei a 14-a, finanţatorul stelist i-a premiat pe acestia.

„Eu ma cunosc domnul Gigi. A fost aici la noi, atunci cand au trecut 10 ani de la conflictul din Transnistria. Eu ma mai ocup si cu patriotismul. Atunci l-am intalnit pe Gigi Becali. Era cu Catalin Zmarandescu. A dat un mic ajutor combatantilor care au luptat impotriva armatei a 14-a. Gigi Becali a stat la ceremonie, chiar daca vremea era destul de potrivnica. I-a ajutat pe combatanti cu o suma de bani, insa nu stiu cat, cert e ca a fost impresionat. A venit comandantul principal si, pentru ca au luptat si au aparat romanismul, combatantii au fost premiati de Gigi Becali”, a povestit Ilie Carp pentru Cancan.

Conflictul din Transnistria s-a desfasurat in perioada 2 martie- 21 iulie 1992. Rusii au participat activ si au dispersat in zona asa numita Armata a 14-a de Garda Sovietica, iar la 2 martie 1992, Mircea Snegur, presedintele moldovean de la acea vreme, a autorizat interventia militara impotriva fortelor rebele, cele care erau ajutate de tupele sovietice.