Gigi Becali a recunoscut! „Noi le luam banii la mişto şi ei s-au prins!”

UEFA a anunțat înființarea unei noi competiții, Europa Conference League, începând cu 2021. Acest lucru va afecta echipele românești, care nu vor mai evolua în Europa League din cauza coeficientului de țară.

25 sept. 2019, 09:13
Gigi Becali a recunoscut! „Noi le luam banii la mişto şi ei s-au prins!”

România ocupă acum locul 30 în clasamentul coeficienţilor, iar pentru Europa league trebuie să ajungă pe locul 15.  Europa Conference League va aduce bani mult mai puţini decât Europa League, astfel că echipele româneşti sunt direct afectate. Astfel, câştigătoarea Cupei României şi echipele clasate pe locurile 2 şi 3 vor lua startul în noua competiţie.

România, scosă din Europa League. Decizia UEFA care afectează grav cluburile din România

Gigi Becali a comentat decizia forului european şi este de acord cu aceasta.

„Ce să facem… Nu avem ce să facem. Voi credeți ca ăștia sunt proști? Până acum ne dădeau banii lor. Acum s-au deșteptat și nu mai vor să ne dea. Orice ban trebuie meritat. Pe ce bază sa ne dea nouă? Acum s-au deșteptat. Stai, mă, pe ce bază să-i dau eu bani lu Becali? Acum îi dau un milion pentru ce? Că a jucat și el pe acolo!

Acum s-au deșteptat. Nu ne mai dau buget degeaba. Cum să ne dea ei 15 milioane într-un an, când tu ai 4 milioane buget pe an? Dacă tu ești echipă românească și nu-i interesează pe oameni de tine și tu nu produci bani. Cum să-ți dăm noi bani? Ma afectează, dar ce sa fac? Dacă eu sunt mic, mă adaptez, stau cu ăia mici. Dacă te interesează, ca țară, fă facilități pentru sport! Nu mai merge să-i păcălim noi să ne dea nouă banii la mișto. Eu așa văd. Alții o să se supere, că nu e drept. Trebuie să înțelegem că nu ne dă nimeni pe degeaba. Degeaba iei și campionatul, pentru că nu o să poți să intri. O să vina echipe puternice din Spania, Italia, nu mai joci în preliminarii doar cu campioane și ăia te elimină.

O sa apară acum fotbaliștii mari din Generația de Aur. Nu vreau să dau nume… Gică Popescu… Dan Petrescu. Nu zic Hagi. Vrei să faci bani, bagă bani în echipă, intră în Ligă și faci bani! Nu mai merge să iei bani pe degeaba. Noi suntem lumea a treia la fotbal. Cum vrem noi să jucăm în lumea întâi? Cum să jucăm noi acolo? Vino tu stat și fă niște facilități la fotbal! Vino tu Becali, Hagi, investește și du-te și fă puncte! Nu mai putem păcăli Europa! Noi până acum le furam bani. Noi le luam banii la mișto și ei s-au prins. Mai facem și gălăgie, că nu e corect. Eu așa văd lucrurile, nu vreau să supăr pe nimeni”, a declarat Gigi Becali.