Gigi Becali nu uită ratarea titlului. Finanţatorul FCSB a scos cartonaşul roşu duminică seară, când nimeni nu se mai aştepta

Vlad Achim şi Marian Pleaşcă sunt istorie pentru FCSB. Deşi cei doi ar fi trebuit să se întoarcă sub comanda lui Dică la finalul sezonului, ei nu mai intră în planurile tehnicianului şi sunt liberi să îşi caute angajamente.

03 iun. 2018, 12:27
Gigi Becali nu uită ratarea titlului. Finanţatorul FCSB a scos cartonaşul roşu duminică seară, când nimeni nu se mai aştepta

Împrumutaţi la Botoşani şi Voluntari pentru stagiunea trecută, Achim şi Pleaşcă mai au contract cu vicecampioana până în 2019, respectiv 2021. Chiar şi aşa, viitorul lor a fost pecetluit. Dacă Daniel Benzar se va întoarce în curtea FCSB, unde va face pregătirea cu Budescu&Co, urmând apoi să se ia o decizie finală în cazul lui, în ceea ce îi priveşte pe Achim şi Pleaşcă lucrurile stau total diferit.

Ei nu vor mai fi luaţi în cantonamente şi sunt liberi să îşi caute noi contracte, fără ca roş-albaştrii să aibă vreo pretenţie materială. De altfel, staff-ul vicecampioanei nici măcar nu a alcătuit un program de pregătire pentru cei doi pe perioada vacanţei, aşa cum s-a întâmplat cu toţi ceilalţi fotbalişti care aparţin de FCSB.

Sosit în 2016 de la Voluntari, Achim a evoluat în 25 de meciuri pentru FCSB, marcând un gol. În acest moment, în zona mijlocaşilor centrali, roş-albaştrii îi au pe Nedelcu, Pintilii, Ovidiu Popescu, Qaka, Moruţan şi Filip.

În ceea ce îl priveşte pe Pleaşcă, acesta nu s-a bucurat de prea mult credit nici din partea lui Reghecampf, nici a lui Dică. De altfel, Becali a fost cel care a insistat pentru titularizarea sa, lucru recunoscut public. În total, fundaşul dreapta a prins 11 meciuri în tricoul roş-albastru. Pe acea poziţie, FCSB îl are acum pe Romario Benzar, jucător aflat în circuitul echipei naţionale.

În curtea vicecampioanei se vor întoarce în această vară şi De Amorim, şi Jakolis, ale căror împrumuturi de asemenea au expirat. Brazilianul are ofertă din Kazakhstan, iar Becali vrea 200.000 de euro pentru a renunţa la el. În privinţa croatului, situaţia e mai complicată. Deşi a impresionat în Cipru, la Apollon Limassol, mijlocaşul dreapta nu vrea să continue acolo, deşi oficialii clubului voiau să activeze clauza de transfer definitiv. Cel mai probabil, el va merge sub formă de împrumut în altă parte, în condiţiile în care roş-albaştrii au mai multe opţiuni pentru acel post: Dennis Man, în primul rând.