Gigi Becali primeşte o nouă lovitură de la Răzvan Burleanu. Decizia care-l scoate din minţi pe patronul FCSB

Răzvan Burleanu, preşedintele FRF, a anunțat, marţi, într-o conferinţă de presă, schimbările în privința condițiilor de licențiere pentru echipele din Liga 1 începând cu sezonul 2020-2021.

29 oct. 2019, 18:47
Gigi Becali primeşte o nouă lovitură de la Răzvan Burleanu. Decizia care-l scoate din minţi pe patronul FCSB

Comitetul Executiv al FRF, care a avut loc, marți, a adoptat noile cerințe pentru acordarea licenței pentru echipele din Liga 1.

Astfel, începând cu sezonul 2020-2021 cluburile vor fi obligate, printre altele, să înscrie în competiție o echipă feminină U15 și o echipă U16 în Liga Elitelor.

„Începând din sezonul 2020-2021 este obligatoriu şi prin manualul de licenţiere ca toate cluburile de Liga I să aibă echipă de juniori, de U16. Tot din sezonul 2020-2021, toate cluburile de primă ligă au obligaţia de a îndeplini un scor de minim 60 de puncte pe sistemul de clasificare al academiilor de copii şi juniori. Dacă nu îndeplineşti acest scor, nu vei primi licenţa de a juca în Liga I”, a declarat Răzvan Burleanu.

Răvan Burleanu, prima reacţie oficială despre demiterea lui Cosmin Contra. Anunţ SURPRIZĂ făcut de şeful FRF

Una dintre deciziile adoptate nu este pe placul lui Gigi Becali, care nu dorește sub nicio formă să înființeze o echipă feminină: „Tot la fel, din sezonul 2020-2021, se introduce în manualul de licenţiere obligativitatea cluburilor de primă ligă de a avea o echipă de junioare U15. Se păstrează punctul din regulament care se referă la interzicerea împrumuturilor pentru cluburilor de Liga I pentru acoperirea deficiturilor. Singura formă prin care se poate acoperi este prin creşterea veniturilor, bineînţeles, sau prin capitalizare, aportul la capitalul social al clubului. S-a aprobat pragul de rentabilitate pentru Liga I. Pragul de rentabilitate este de 10 milioane de lei, iar maximul acceptat este de 25 de milioane de lei. Deci practic acesta este ecartul în care un club de primă ligă poate să se situeze”.