Gigi Becali, reacţie la anunţul ministrului Justiţiei în cazul eliberărilor condiţionate VIDEO

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat că a solicitat hotărârile de amânare pentru toţi deţinuţii aflaţi în penitenciare şi că dacă se va constata existenţa unei practici neunitare va fi declanşată procedura de promovare a unui recurs în interesul legii. Gigi Becali a comentat situaţia la România TV

10 sept. 2017, 18:19
Gigi Becali, reacţie la anunţul ministrului Justiţiei în cazul eliberărilor condiţionate VIDEO

Dacă domnul ministru al Justiţiei vrea să rezolve problema asta o poate face simplu, printr-o lege. Adică cum: dacă comisia din puşcărie, din care face parte şi un judecător de drepturi şi libertăţi, atunci să se dea o lege să fie eliberat direct, fără să se mai ducă la două instanţe. Asta trebuie să facă domnul ministru, pentru că aia ştiu dacă te-ai educat. De unde ştie judecătorul? Şi atunci vor ieşi 5000 de deţinuţi chiar acum, care au eliberări amânate.

Aici e duşmănie,e  răutate. Noi, România nu putem să o facem mare cu duşmănie (…) O să merg la domnia sa şi o să îi mai spun nişte lucruri pe care le poate rezolva pentru că văd că are suflet şi vrea să facă. Eu mai ştiu lucruri pe care el nu le ştie„, a spus Gigi Becali, la România TV.

Patronul FCSB a dat exemplul vărului său, Victor, şi al fratelui lui Traian Băsescu, Mircea. „Vărul meu, Victor, a executat toată puşcăria cu tot câştigul. El are un an de puşcărie în plus (…) Pentru ce să îl ţii pe Mircea? De 1 an şi 3 luni trebuia să fie eliberat. Voi îl mai educaţi acum? Îl distrugeţi, îi distrugeţi viaţa şi sănătatea. Suntem ţară de creştin ortodocşi sau de păgâni?

Vărul meu are termen peste 2 luni acum. Nu poate rezolva nimeni decât judecătorul. Dacă e definitivă, peste 3 luni el va intră în eliberare. Nu mai poate nimeni să îi amâne că a făcut toată puşcăria. Zilele de câştig se consideră că pedeapsa executată. A terminat puşcăria, lăsaţi omul acasă. Ce câştigaţi că distrugeţi un om?„, a mai spus Becali.