Gigi Becali riscă un nou dosar penal după ce a ajutat bolnavii de Covid-19. Cum a încălcat legea

Gigi Becali a declarat în mai multe rânduri că a fost salvarea mai multor persoane infectate cu COVID-19. Patronul celor de la FCSB a adus în România un medicament din Rusia, dar interzis în SUA şi în Uniunea Europană.

15 ian. 2021, 09:49
Gigi Becali riscă un nou dosar penal după ce a ajutat bolnavii de Covid-19. Cum a încălcat legea
Gigi Becali riscă un nou dosar penal

Gigi Becali riscă un nou dosar penal deoarece Arbidol, medicamentul adus din Rusia şi folosit de persoanele infectate cu Covid-19, nu este omologat în Uniunea Europană. Marius Șumudică, Dani Coman, Anamaria Prodan şi Ionuț Luțu sunt doar câţiva dintre cei care susţin că s-au vindecat de Covid-19 cu ajutorul medicamentului primit de la Gigi Becali.

Gigi Becali riscă un nou dosar penal

„Nu mai cumpăr măști pentru spitale pentru că se ocupă statul de asta. Dar am vorbit cu fata domnului Streinu-Cercel și am comandat un medicament care nu mai exista. Era foarte bucuroasă că am reușit pentru că nu mai e acest medicament. Se numeste Arbidol. L-am comandat și l-am plătit deja. Aduc 100.000 de bucăți din Rusia!”, declara Gigi Becali în luna mai a anului 2020.

Arbidol, medicament minune pentru COVID. Nu este aprobat în UE și bolnavii trebuie să meargă în Republica Moldova să îl ia

Importul de medicamente al lui Gigi Becali se pare că ar fi fost ilegal, asta deoarece importul și distribuirea de Arbidol sunt interzise pe teritoriul Uniunii Europene. Potrivit ultimelor informații se pare că procurorii din București ar fi început o anchetă amplă, în care este vizată și acțiunea patronului de la FCSB, anunţă sport.ro. Astfel, oamenii legi vor cerceta dacă activitatea lui Gigi Becali se încadrează la categoria infracțiunilor vamale, contrabandă calificată, zădărnicirea combaterii bolilor, falsificarea sau substituirea de alimente ori produse și exercitarea fără drept a unei profesii sau activități, dar complicitate la trafic de influență și abuz în serviciu.

Medicamentele anti-Covid promise de Gigi Becali au fost blocate în vamă, de ruşi. Patronul FCSB riscă să piardă 300.000 euro

Gigi Becali, colecţie de infracţiuni

Gigi Becali a fost condamnat la inchisoare cu executare in 2013, dupa ce instantele l-a gasit vinovat in „Dosarul Valiza” (3 ani de inchisoare cu executare / dare de mita, fals), dosarul schimbului de terenuri cu MApN (2 ani de inchisoare cu executare / complicitate la abuz in serviciu in forma calificata si continuata) si in cazul sechestrarii hotilor care ii furasera bolidul de lux (trei ani de inchisoare cu suspendare / sechestrare de persoane). El a fost eliberat conditionat dupa ce a ispasit un an si 10 luni de inchisoare din pedeapsa de trei ani si sase luni. In noiembrie 2019, DNA anunta oficial ca Gigi Becali si nepotul sau, Vasile Geambazi, erau urmariti penal pentru spalare de bani, intr-o afacere cu drepturile litigioase ale unui teren cumparat in Voluntari. In acest dosar, patronul FCSB risca o pedeapsa cu inchisoarea de la 3 la 12 ani.