„Angajații români la firmele austriece să nu mai meargă la muncă o lună! Doar n-or muri de foame”. Gigi Becali, război total cu Austria

Gigi Becali, patronul echipei FCSB, a reacționat dur la o zi după ce Austria a blocat aderarea României la spațiul Schengen.

09 dec. 2022, 17:31
„Angajații români la firmele austriece să nu mai meargă la muncă o lună! Doar n-or muri de foame”. Gigi Becali, război total cu Austria

Gigi Becali a mărturisit că nu mai vrea să audă de Austria și că o să facă tot posibilul să nu mai treacă pe acolo deloc.

Întrebat dacă boicotul este o metodă pentru ca românii să-și exprime nemulțumirea față de votul Austriei, Gigi Becali a explicat că e nevoie de măsuri drastice la nivel de stat. Mai mult, patronul FCSB le-a sugerat angajaților la firmele austriece din România să nu mai meargă la muncă o lună după eșecul Schengen.

Citește și Klaus Iohannis, primele declarații după ce România nu a fost primită în Schengen: „Decizia de azi e profund nedreaptă. E obiectivul nostru strategic, nu ne vom opri până nu-l vom atinge”

„Așa, cu vorba? Hai să facem! Au făcut câțiva oameni de afaceri. Hai să dăm un semnal la nivel de stat. Toate firmele austriece, mai ales alea mari, de miliarde de euro, să vedem dacă au respectat programul de privatizare. Și la nivel de stat, cel mai important lucru este dacă facem solidaritate, avocații ăia deștepți ai României, care sunt angajați la firmele lor, pentru că ei ne fură la firmele noastre. Cu oamenii noștri care sunt angajați la ei. Și care îi apără în toate procesele în care ei fură.

Și angajații români care lucrează la austrieci să boicoteze că doar n-or muri de foame. O lună de zile să nu se mai ducă la serviciu. Așa se face dacă suntem patrioți. Să dăm semnal. Și dacă vrem să dăm semnal la nivel de stat, dacă avem bărbăție și patriotism, retragerea Ambasadei. Nu mai avem nevoie de voi, nu vă mai recunoaștem simbolic ca neam, pentru noi nu mai există sânge de austriac. Asta trebuie să le facem”, a declarat Gigi Becali la România Tv.

Gigi Becali: „Pentru mine nu mai există pe glob”

Gigi Becali a mai afirmat că nu va mai merge nici măcar în concediu în Austria și că o va ocoli de fiecare dată.

„Ce concediu? Unde să mă duc dacă nu mai există Austria? Pentru mine Austria nu mai există pe glob. Eu dacă trebuie să trec prin Austria ocolesc 17 țări, dar nu mai trec prin Austria. Eu ce zic și fac”.

Citește și Raiffeisen Bank, obligată să restituie milioane de euro românilor pentru practici abuzive, la o zi după Schengen

Patronul FCSB: „Instituțiile statului să treacă de la Raiffeisen și alte bănci austriece la CEC Bank”

În opinia lui Gigi Becali, instituțiile statului, inclusiv Ministerul de Finanțe, care au conturi la băncile mari austriece, la Raiffeisen Bank, ar trebui să treacă la CEC Bank sau alte bănci. „La nivel de stat, cu tupeu și curaj”, a mai spus Becali.