GIGI BECALI, ultima soluţie pentru a ieşi din închisoare

Gigi Becali cere ajutorul Parlamentului ca să iasă din închisoare pentru operaţie. Gigi Becali este susţinut şi de Ilie Năstase, care l-a vizitat vineri la penitenciarul de la Poarta Albă.

07 mart. 2014, 13:07
GIGI BECALI, ultima soluţie pentru a ieşi din închisoare

Avocata lui Gigi Becali a depus o petiţie la comisia de abuzuri din Parlament prin care reclamă modul în care autorităţile se comportă cu Becali! Parlamentul ar putea trimite o comisie la penitenciar, astfel încât foştii săi colegi l-ar putea audia pe latifundiar la penitenciarul de la Poarta Albă. 

Am depus o petiţie la Comisia de abuzuri. De la 11 februarie 2013, Curtea de Apel Bucureşti a constatat caracterulş inegal al normelor metodologice prin care s-au adus condiţii suplimentare la legea de executare a pedepselor. Şi aliniatul 4 al articolului 1 din decizia 486 din 2008 a fost socotită ilegală şi s-au suspendat efectele ei. Asta înseamnă pentru domnul Becali că toate cererile de permisie de a vizita familia au fost respinse fără fundament legal, toate abuzurile nu mai au acoperire legală şi nu am niciun dubiu că Comisia va constata de îndată acest lucru. Gigi Becali avea dreptul la 25 de zile de permisie, dar nicio zi nu i-a fost acordată, motiv pentru care vom depune plângere penală şi vom cere despăgubiri pentru această deteriorare gravă a relaţiilor de familie„, a explicat, la România TV, avocata Maria Vasii, explicând că toate cererile de permisie înaintate până acum de Gigi Becali au fost respinse în temeiul unor norme metodologice care nu mai erau însă în vigoare.

Citeşte şi O nouă şansă pentru Gigi Becali: Magistraţii redeschid dosarul

Gigi Becali suferă de hernie de disc şi încearcă să obţină din partea magistraţilor o întrerupere a pedepsei pentru a se putea opera în afara ţării, iar asta se pare să-l fi apropiat şi mai mult de religie.

Cum va putea locui Gigi Becali în afara penitenciarului. Vezi ce modificări pregăteşte ANP pentru deţinuţi

Curtea de Apel Constanţa va redeschide dosarul în care Gigi Becali cere întreruperea temporară a pedepsei. După ce magistraţii Tribunalului Constanţa au respins cererea acestuia de întrerupere a executării pedepsei, avocaţii lui Becali au formulat recurs la Curtea de Apel.

Judecătorii vor analiza cererea acestuia pe 25 martie, decizia pe care o vor lua aceştia fiind definitivă. Reamintim că latifundiarul a depus o cerere de întrerupere a executării pedepsei pentru a se putea opera în străinătate, acesta suferind de probleme la coloană.

Familia Becali, aproape de o nouă TRAGEDIE. „Este un blestem”. Ce a păţit mama lui Gigi Becali

Gigi Becali a depus şi o cerere de graţiere. Dosarul lui Gigi Becali a fost trimis la Cotroceni în vedere analizării lui. Avocatul lui Becali speră ca preşedintele Traian Băsescu să dispună graţierea latifundiarului din Pipera.

Citeşte şi Familia Becali, aproape de o nouă TRAGEDIE. „Este un blestem”. Ce a păţit mama lui Gigi Becali

Scrisoarea de gratiere a lui Gigi Becali, depusa de avocatii sai la Ministerul Justitiei, pledeaza pentru eliberarea patronului Stelei, mizandu-se in special pe faptele bune facute de acesta de-a lungul timpului.

„Am oferit donatii de peste 30 de milioane de euro bisericilor din Romania si nu numai”, sustine Becali in scrisoare. El enumera si alte gesturi caritabile, cum ar fi case construite din banii sau pentru sinistrati. 

Prim-ministrul Victor Ponta a precizat că la Ministerul de Justiţie a fost înregistrată o cerere de graţiere a lui Gigi Becali. Ponta a spus că decizia privind trimiterea sau nu a cererii către preşedintele României îi va aparţine ministrului de resort, Robert Cazanciuc.

Unde sistemul judiciar greşeşte, se poate interveni prin graţiere„, susţine avocatul Cătălin Dancu.

Potrivit România TV, avocatul a declarat că dosarul lui Gigi Becali a fost trimis la Cotroceni pentru a fi analizat. Mai mult, Dancu susţine că documentele arată unele greşeli grave, iar soluţia pentru îndreptarea lor ar fi o graţiere oferită de preşedintele Băsescu.

„Eu m-am gândit de mult la graţiere. Am avut şi această discuţie cu Gigi Becali. Eu am spus din momentul în care am acceptat să verificăm cauza schimburilor de terenuri şi am lămurit problema unor greşeli grave acolo. Consider că intervenţia preşedintelui ar fi tocmai pentru a arăta opiniei publice că şi acolo unde sistemul judiciar greşeşte se poate interveni legal prin instrumentele care îi dau posibilitatea preşedintelui de a graţia. Acum rămâne să vedem în ce masură, într-adevăr, specialiştii de la Palatul Cotroceni, analizând toată această documentaţie a dosarului a schimbului de terenuri va considera într-adevăr că erorile la care am făcut referire sunt cele pe care le-am semnalat. Şi s-ar putea interveni prin acest act de graţiere”, a explicat avocatul lui Gigi Becali.

CITEŞTE ŞI GIGI BECALI, lovitură DURĂ în instanţă: „O să mă aveţi pe conştiinţă!”loading...
Partenerii noștri