Dezvăluire BOMBĂ din DOSARUL VALIZA. Elementul-CHEIE care L-A ÎNFUNDAT pe GIGI BECALI

Claudiu Dumitrescu, procurorul din Dosarul Valiza, a dezvaluit modul in care a obtinut condamnarea lui Gigi Becali.

24 dec. 2014, 07:26
Dezvăluire BOMBĂ din DOSARUL VALIZA. Elementul-CHEIE care L-A ÎNFUNDAT pe GIGI BECALI

Claudiu Dumitrescu a declarat ca s-a autosesizat in urma articolelor din presa, iar probele principale din dosar au fost interceptarile telefonice. Dumitrescu l-a indicat pe Anton Dobos, presedintele lui „U” Cluj din acea perioada, drept un martor cheie. Pentru ca a colaborat cu autoritatile, Dobos a primit o pedeapsa cu suspendare, saptamana trecuta.

„Dosarul are la baza sesizarea din oficiu pe baza informatiilor din presa. Este un caz de coruptie clasica, in care au fost implicati oficiali ai cluburilor din Liga 1, fotbalisti si fostul selectioner, Victor Piturca. Teia Sponte a ramas peste noapte in Cluj, s-a intalnit intr-o camera de hotel cu Anton Dobos si atunci s-a facut oferta. Proba esentiala au fost interceptarile. Gigi Becali ramasese in Bucuresti si era tot timpul interesat de stadiul discutiilor, daca fotbalistii inteleg”, a spus Claudiu Dumitrescu la Prima TV.

„Cel care a ajutat foarte mult initial in ancheta a fost Anton Dobos, care a avut o atitudine corecta si a recunoscut ca s-a inteles cu cei de la Steaua si a primit o oferta”, a mai spus Claudiu Dumitrescu.

Procurorul DNA a relatat modul in care a reactionat Teia Sponte in momentul in care a fost blocat la iesirea din restaurant, la finalul meciului „U” – CFR: „Au iesit din restaurant in parcare, iar in momentul in care s-au suit in masina am intervenit impreuna cu colegii mei. Au fost putini agresivi. Stiau ca au banii in spate si se gandeau cum scapa de bomba din spate. Teia Sponte a recunoscut ca are o suma de bani. L-am intrebat cu cine se intalneste si despre ce teren e vorba, dar n-a stiut sa-mi dea detalii”.

Gigi Becali a fost condamnat la trei ani de inchisoare pentru ca a incercat sa influenteze rezultatul meciului „U” – CFR Cluj, din ultima etapa a sezonului 2007/2008. El le-a promis fotbalistilor de la „U” Cluj cate 100.000 de euro in cazul in care ar fi invins pe CFR, iar Steaua ar fi devenit campioana.

In acest dosar au mai fost condamnati, printre altii, Teia Sponte, Victor Piturca si Anton Dobos.