Gigi Becali: Vreau marca Steaua doar ca să atrag galeriile, că-mi place şi mie cu galerii

Gigi Becali, a declarat că doreşte să obţină de la MApN închirierea mărcii Steaua doar ca să-i atragă la stadion pe suporterii stelişti, precizând că îi place şi lui "cu galerii" şi cu "zgomote".

16 mart. 2016, 18:39
Gigi Becali: Vreau marca Steaua doar ca să atrag galeriile, că-mi place şi mie cu galerii

Gigi Becali s-a întâlnit, miercuri, cu reprezentanţi ai MApN, care i-au prezentat omului de afaceri criteriile după care s-a făcut evaluarea mărcii Steaua şi condiţiile în care poate fi închiriată. Becali spune că nu îl interesează marca decât ca să atragă suporterii şi va licita pentru aceasta dacă preţul de pornire va fi unul rezonabil.

Mi-au spus: «Mergem mai departe cu procesul. Procesele sunt procese, nu putem să le întrerupem, că vine Curtea de Conturi şi zice » N-am nicio problemă de procese, mergem mai departe. Ce cereţi voi? Cer să nu se mai numească Steaua. Nu se cere retrogradarea. Nici nu ştiau ei că s-a cerut asta. Sigla asta, până pe 2 aprilie, va fi evaluată, licenţierea pentru un an, cât costă licenţierea pentru un an. Adică câţi bani trebuie să dai ca să foloseşti marca asta. Mi-au spus că o scot la licitaţie. Le-am spus că dacă fac cu bună credinţă un preţ rezonabil în aşa fel încât eu să-mi permit să-l plătesc, îl plătesc cu bucurie. Dacă faceţi un preţ mare, nu mă interesează. Dacă vreau să o iau, o iau numai ca să atrag suporterii ăia, galeriile, că-mi place şi mie cu galerii, chiar dacă tot m-am certat cu ei. Îmi place cu zgomote, frumos. Şi ca să atrag galeriile o iau, altfel nu mă interesează. Eu sunt Steaua dacă eu am palmaresul„, a declarat Becali la DigiSport.

Patronul stelist a precizat că a făcut o altă siglă pentru echipa de fotbal pentru ca gruparea sa să se diferenţieze de cea a MApN.

Am făcut acum o altă siglă, ca să ne numim fc, mic, fotbal, mare scris, Steaua, puţin mai mic. ca să se facă diferenţă între CSA, care nu are fotbal şi Steaua, noi, club care facem fotbal. Pentru că acolo spune că se face confuzie între sigle. Şi atunci noi dacă scriem mare, fotbal, nu mai e confuzie, pentru că voi nu aveţi fotbal„, a explicat Becali.

Citeşte şi Gigi Becali s-a întâlnit cu reprezentanţii MApN. Discuţiile au fost legate de stadion şi marca Steaua

Întrebat care ar fi preţul rezonabil pentru închirierea mărcii, Becali a răspuns: „Le-am spus aşa: în funcţie de reţeta financiară pe care o fac, voi veni la licitaţie din prima sau la a doua sau la a treia. Dacă sunt mulţumit de reţeta financiară, dacă o să aveţi un preţ rezonabil, nu pot spune acum cât. Dacă mă calific în Liga Campionilor nu mai contează că mai le dau şi lor nişte bani, că iau bani, milioane. Un milon e foarte mult, pentru că ea (n.r. – marca) trebuie să producă un milion şi un leu. E foarte mult un milion. Un milion are Dinamo salarii pe an cu tot cu taxe„.

CSA Steaua, care aparţine MApN, şi FC Steaua se află în conflict după ce gruparea sportivă a obţinut în instanţă anularea mărcii înregistrate de clubul finanţat de Becali. În urma acestui conflict, FC Steaua a părăsit stadionul din Bulevardul Ghecea şi îşi dispută acum partidele de pe teren propriu la Piteşti.

La 22 februarie, Ministerului Apărării Naţionale anunţa că marca Steaua a fost evaluată de un evaluator autorizat la suma de 57.306.150 de euro, adăugând că în perioada următoare va fi stabilit prejudiciul adus prin folosirea neautorizată a mărcii timp de zece ani de către clubul de fotbal patronat de Gigi Becali.