GIGI BECALI, dat exemplu NEGATIV în AMERICA: „Homofob, rasist şi misogin”

GIGI BECALI. Finanţatorul stelist GIGI BECALI revine în presa internaţională. GIGI BECALI este comparat cu Donald Sterling, patronul clubului de baschet Los Angeles Clippers şi care a creat un scandal imens în America după mai multe declaraţii rasiste.

29 apr. 2014, 07:53
GIGI BECALI, dat exemplu NEGATIV în AMERICA: „Homofob, rasist şi misogin”

GIGI BECALI. Celebra publicatie americana Washington Post i-a creionat un portret deloc magulitor fostului deputat liberal, despre care spune ca este „homofob, rasist si misogin”.

„Din 2003, GIGI BECALI este patronul Stelei, unul dintre cele mai cunoscute cluburi din Europa de Est. GIGI BECALI este unul dintre cei mai bogati romani, un fost cioban devenit mogul al pietei imobiliare care a facut avere in haosul ce a urmat caderii comunismului. A activat in Parlamentul European in perioada 2009 – 2012, iar apoi in Parlamentul Romaniei, pana in mai 2013, cand a fost condamnat la trei ani de inchisoare. GIGI BECALI conduce in continuare Steaua din puscarie”, scriu americanii.

GIGI BECALI este controversat dintr-o serie intreaga de motive: inclinarea lui pentru homofobie, misoginism si retorica rasista”, mai scrie sursa citata, care dau si cateva exemple.

În 2012, GIGI BECALI a reacţionat cu furie la prezenţa cîntăreţei Lady Gaga în România şi a numit-o „discipol al Satanei”.

„Când o văd la TV, schimb canalul după două secunde şi scuip televizorul”, este replica memorabilă a lui GIGI BECALI.

„Şi mai rele sunt opiniile lui GIGI BECALI despre homosexuali. A interzis melodiile trupei britanice Queen, care erau difuzate pe stadion, pe motiv că liderul formaţiei este homosexual. În 2010, GIGI BECALI a blocat transferul unui jucător bulgar din cauza zvonurilor că ar fi homosexual”, mai notează publicaţia americană, care aminteşte comentariul lui GIGI BECALI pe această temă: „Eu îi iubesc pe homosexuali, dar să fie clar: ei nu pot face parte din echipe de fotbal. Jucătorii fac duş dezbrăcaţi! Îi iubesc pe homosexuali, dar nu voi angaja niciodată unul. Adu unul în echipă şi nu vei mai câştiga nici un meci!”.

Nu a fost uitat nici conflictul cu Yuksel Yesilova, dat afara pentru ca e musulman, si nici disputa cu un fost prezentator TV de culoare, pe care GIGI BECALI l-a numit „maimuta”.

„Desi sunt destule voci care il critica, probabil ca GIGI BECALI va iesi nevatamat din puscarie, in continuare patron al Stelei si una din cele mai respingatoare voci din sportul mondial”, incheie Washington Post.