Gigi Becali: Şumudică se antrenează ca Borcea de Liga Campionilor

Finanţatorul FC Steaua a declarat, luni seară, că valoarea lui Marius Şumudică, tehnician despre care a spus că îşi dă prea multă importanţă, se va vedea peste aproximativ patru luni, el sugerând că Astra Giurgiu nu se va califica în grupele Ligii Campionilor.

26 apr. 2016, 03:33
Gigi Becali: Şumudică se antrenează ca Borcea de Liga Campionilor

„Eu nu mai vreau să fac păcate acum, ca să mă cert un om care nu merită nici să te cerţi cu el… Nu are rost. Ştiţi când se va vedea valoarea lui? Peste vreo patru luni o să vedeţi cine este el. Lasă preliminariile, şi până atunci, şi în preliminarii, şi în play-off. Dar dacă ajunge, că în play-off e mai greu să ajungi. Dar e posibil cum a făcut Dinamo şi cum a făcut finul meu (n.r. – Cristi Borcea): «Lăsaţi-ne să ne pregătim de Liga Campionilor» Şi s-a pregătit de ne-am dus noi de pe locul doi şi finul meu şi acum mai visează la Liga Campionilor. Se poate întâmpla şi asta”, a spus Becali la Digi Sport.

Gigi Becali a menţionat că îl roagă pe Şumudică să nu vorbească despre el şi cel puţin să ţină cont de diferenţa de vârstă, „dacă nu are bunul simţi să respecte diferenţa de valoare”. „Unii oameni trebuie să înţeleagă că statutul lor social ăsta este şi aşa şi-au aşternut în viaţă şi cum îţi aşterni aşa dormi. Că face el conferinţă de presă… Ce să conferinţă să faci? Cui să-I spui? Ca să vadă ce? Că toată lumea îl înjură şi îl scuipă. Cineva ascultă conferinţa lui? Şi ca să se apuce el să-mi dea el mie iar, că, domne, că poate Gigi Becali… Eu l-aş ruga să-şi vadă de treaba lui, să nu mai pronunţe numele meu, pentru că în primul rând este diferenţă de vârstă, măcar să respecte vârsta dacă nu are bunul simţ să respecte diferenţa de valoare şi de clasă. Nu se poate compara el acum cu mine. Am fost eu fraier că i-am permis”, a subliniat finanţatorul FC Steaua.

Becali a adăugat că Şumudică i se părea „de treabă”, dar acum devine prea obraznic şi îşi să prea multă importanţă. „El nu e de fapt om rău, dar îşi dă prea multă importanţă, o importanţă pe care nu o are. Este meritul lui că îl câştigă, titlul, numai că dacă câştigă trebuie să rămâi cu ceva, ori cu banii, şi nu rămâne, că nu-i ia, ori să rămână cu celebritatea, nici cu asta nu va rămâne, că nu se ştie dacă va mai fi la Astra şi nu are rost să se certe cu oamenii, să-şi dea importanţă atâta. Că n-am de ce, ce treabă am, eu am ceva de împărţit cu el? El să se uite în primul rând şi ca statut şi ca vârstă… Lui, una-două, îi place să se certe cu cineva ca să poată să iasă în relief. Să-şi vadă de treaba lui, dacă a câştigat campionatul, care-i problema? Dacă l-a câştigat. L-aş îndruma pe Şumudică să-şi vadă de treaba lui, să ia campionatul dacă-l ia, nu-i niciun fel de problemă, dar să nu mai pronunţe numele meu, să-şi vadă de treaba lui”, a afirmat Gigi Becali.

El a menţionat că a urmărit meciul dintre ASA Târgu Mureş şi Astra Giurgiu, încheiat cu victoria cu scorul de 4-1 a oaspeţilor, doar până la penaltiul acordat echipei lui Şumudică în minutul 29 şi a evitat să comenteze rezultatul. 

Becali a mai precizat că nu este foarte greu pentru o echipă să obţină un punct în două meciuri, cum are nevoie Astra Giurgiu pentru câştigarea titlului. „Să fie sănătoşi, care-I problema? Dacă vrea Dumnezeu să ia ei titlul, să-l ia, dacă nu vrea, îi bate Dinamo. Dumnezeu hotărăşte. Cât este posibil mai sperăm la titlu. Cu Dinamo nu mai se poate face ce s-a făcut în seara asta. Niciodată. Că n-au cu cine. Acum om vedea dacă o poate bate Dinamo pe Astra, pentru ei e mai uşor, că au de luat un singur punct în două meciuri. Nu cred că e foarte greu de luat un punct în două meciuri. Ce este cert, că cu Dinamo nu se poate face blat, asta este sigur”, a adăugat el.

Gigi Becali a fost prezent, luni, la meciul pierdut de FC Voluntari pe teren propriu, scor 0-2, în faţa echipei CSU Craiova, la finalul căruia a fost văzut vorbind cu atacantul formaţiei oltene, Andrei Ivan. „Întâmplarea a fost am ieşit de acolo şi erau Ivan, tatăl lui şi sora lui şi au vrut să facă o poză. Nici nu ştiam. Şi mi-a spus Ivan că sunt tatăl lui şi sora lui şi chiar am făcut o glumă, că tatăl lui e mai mic de statură. Şi am vorbit şi am glumit cu el: «Mă, tu tot la noi o să vii». Poate să fie adevărat, poate să nu fie adevărat, vom vedea ce ne va rezerva timpul. A fost o întâmplare”, a explicat el.

Formaţia Astra Giurgiu, liderul Ligii I, a învins, luni seară, în deplasare, cu scorul de 4-1, echipa ASA Târgu Mureş, în etapa a opta a play-off-ului, şi mai are nevoie de un singur punct în ultimele două runde pentru a câştiga titlul.

Golurile au fost marcate de Gorobsov ’85 pentru gazde şi Găman ’29 (penalti), Teixeira ’49, Alibec ’77 şi Florea ‘87 pentru Astra.