Gigi Becali, despre noua lege privind ZILELE LIBERE ale DEŢINUŢILOR. „E o gură de oxigen. Aş fi dat un milion de euro pentru zece zile”

Gigi Becali a declarat că legea prin care deținuții care trăiesc în condiții inumane pot primi o reducere de șase zile din 30 executate sau pot își cumpăra zile libere este o gură de oxigen pentru aceștia.

09 mai 2017, 11:38
Gigi Becali, despre noua lege privind ZILELE LIBERE ale DEŢINUŢILOR. „E o gură de oxigen. Aş fi dat un milion de euro pentru zece zile”

Gigi Becali a spus că în perioada în care se afla în detenție ar fi fost dispus să plătească un milion de euro pentru câteva zile de libertate.

„E o gură de oxigen. Vă spune un om care a trecut pe acolo și a trăit ce este acolo. Orice mică lege care poate da o speranță deținutului, și o zi, și două, și trei, și câteva ore de libertate pentru un deținut care trăiește în suferință, ca un animal în cușcă, contează.  Toți deținuții din România trăiesc în condiții inumane, deci toți trebuie să beneficieze de această lege. Toată lumea trebuie să beneficieze, asta este opinia mea. Am trecut, am trăit, am văzut tot ce se întâmplă acolo. 

Legea este aur curat. Eu, de exemplu, dacă îmi dădea cineva zece zile, dădeam un milion de euro pentru zece zile. Dădeam și pentru trei zile ca să vin acasă să-mi văd familia. Vă dați seama cât de chinuit este un deținut.  Organele tale, creierul tău este afectat pentru că nu se oxigeneză. Eu abia acum, după trei ani mi-am revenit. Uite, acum am întinerit, sunt războinic din nou. Pușcăria nu te educă, pușcăria te omoară. Asta este pușcăria în România. Lăsați oamenii să vină acasă”, a declarat Gigi Becali la B1 TV.

Camera Deputaților a adoptat, marți, un proiect de lege prin care deţinuţii închişi în condiţii inumane vor primi o reducere de șase zile din 30 executate sau pot își cumpăra „zile libere”. Legea merge pentru promulgare la președintele Klaus Iohannis.