Gigi Mulțescu: „Am fost amenințat pe stradă. Dacă nu bat Dinamo, să nu mai calc în Craiova”. Andone ar putea fi demis

Înfrângerea cu CS U Craiova (scor 1-2) poate fi ultima pentru Andone pe banca lui Dinamo. Dacă această criză în care au intrat bucureştenii va continua, sunt şanse mari ca "Fălcosul" să fie înlocuit de Ionuţ Negoiţă, iar varianta de ultimă oră este cea a lui Cosmin Contra.

18 oct. 2016, 06:39
Gigi Mulțescu: „Am fost amenințat pe stradă. Dacă nu bat Dinamo, să nu mai calc în Craiova”. Andone ar putea fi demis

Cu doar 16 puncte acumulate după 12 partide din Liga 1, Dinamo se află pe un ruşinos loc 8, în ciuda faptului că la începutul sezonului se vorbea despre un singur obiectiv: titlul. „Dacă nu iau campionatul, plec eu singur„, a spus, în mai multe rânduri, tehnicianul din Ştefan cel Mare, însă exprimarea echipei lasă de dorit. Acum, „câinii” sunt în pericol să rateze play-off-ul, iar conducerea pare decisă să producă un şoc, menit să îi trezească pe jucători.

Cu toate că atât Negoiţă, cât şi Mutu, noul manager general al clubului, şi-au exprimat încrederea în capacitatea lui Ando de a readuce formaţia pe făgaşul normal, eşecul şi maniera de joc din confruntarea de la Severin nu îl ajută deloc pe Ando. 

„Lucrurile nu merg cum îşi doreşte domnul Negoiţă. Îi dau dreptate că nu e mulţumit de rezultatele din ultimele etape. Nu sunt aici să fiu sperietoare”, a spus managerul general, la finalul meciului.

În cazul plecării lui Andone, principalul vizat pentru înlocuirea lui e Cosmin Contra. Aceasta ar fi prima mutare importantă făcută de Mutu din noua funcţie, el fiind prieten foarte bun cu fostul fundaş dreapta. „Chiar săptămâna aceasta o să vedeți câteva lucruri pe care vreau să le fac„, spunea „Briliantul” dimineaţă, la Digi Sport Matinal, dar nimeni nu s-a gândit la momentul respectiv la schimbarea lui Andone cu un tehnician cu experienţă în Vest.

Fost jucător la Dinamo în perioada 1996-1999, Cosmin Contra şi-a început cariera de antrenor la Politehnica Timişoara, în 2010. A mai antrenat Fuenlabrada, Petrolul, Getafe, Guangzhou R&F şi Alcorcon.

Tehnicianul tocmai fusese demis de la Alcorcon, formaţie din liga secundă spaniolă. El a rezistat acolo doar patru luni, perioadă în care echipa a câştigat două meciuri, a remizat în trei şi a pierdut patru partide în campionat. Contra a lăsat-o pe Alcorcon pe locul 20 în liga a doua spaniolă. A calificat-o însă în 16-imile Cupei Spaniei, după ce le-a eliminat pe Getafe și Elche.

Cosmin Contra a fost dorit de Negoiţă încă din vară, în locul lui Rednic, însă la momentul respectiv antrenorul fusese deja în contact cu mai multe echipe din occident, printre care şi Boavista (unde director executiv e Ioan Timofte). „Nu vin la Dinamo. Eu aștept în momentul de față să văd cum se mișcă apele pe aici, prin Spania”, spunea la momentul respectiv fostul mare internaţional. Acum lucrurile stau total diferit, iar prezenţa lui Mutu e o garanţie că proiectul lui Negoiţă e unul serios. Ca atare, şansele ca cele două părţi să se înţeleagă sunt destul de mari.

Gigi Mulțescu, antrenor CS U Craiova: „Este victorie foarte importantă. Sunt 3 puncte în clasament, ne apropiem de Steaua.

A fost o presiune foarte mare, pentru că jucam cu Dinamo și se stie rivalitatea de atâția ani dintre cele două echipe.

Pentru mine a fost o presiune și mai mare. Au fost niște vorbe aruncate în vânt prin oraș, am mai suferit și niște amenințări. Cineva m-a întâlnit pe stradă și mi-a zis că, dacă nu câștigăm, să nu mai calc în Craiova. Dar m-a motivat și mai tare.

M-am descătușat la final, poate am exagerat cu bucuria, dar nu am mai putut, știind ce am trăit.

Dacă am câștigat, mergem înainte. Pe teren m-am născut și probabil tot pe teren voi muri. Când simt că nu mai fac față, mă opresc”

Andrei Ivan: „Este o victorie foarte importantă. Am luat cele trei puncte și suntem pe locul 2. Le mulțumim suporterilor că ne-au susținut.

Când joci cu Dinamo și cu Steaua este o motivare în plus pentru noi. Este important că am câștigat azi, acum vom vedea la Mediaș ce va fi, după care urmează un meci de Cupă. Mediaș este o echipă bună.

Cu Adi Mutu suntem prieteni de familie, dar atât. Nu a fost o întâlnire în urma căreia să vin la Dinamo. Sunt jucătorul Craiovei.

Sper să plec în vară. Mirajul străinătății mă atrage cel mai mult”.

„A fost un joc deschis, am întâlnit o echipă superofensivă. Am căutat să facem o partidă bună, dar s-au comis niște greșeli din cauza cărora am pierdut.

Le-am dat șanse craiovenilor când nu trebuia să o facem. În defensiva noastră au fost foarte multe erori. Organizarea defensivă a lăsat de dorit.

Lui Gnohere i-a lipsit golul, jocul lui a fost bun. Putea să înscrie minimum un gol. Dacă marca, altul era rezultatul final. A dat însă totul din el.

Poți să spui că este și criză, când înlănțuiești atâtea meciuri în care nu acumulezi puncte. Trebuie să ieșim din asta, trebuie un şoc. Trebuie să câștigăm meciul următor.

Nu am fost concentrați și totul a fost doar din vina noastră, acum nu mai putem da vina pe altcineva. Facem greșeli în apărare.

Arbitrului Balaj nu am ce să îi reproșez, a lăsat jocul deschis, cursiv și a contribuit și el la jocul bun. Are o experiență mare, este cel mai experimentat arbitru român.

A fost o discuție cu cei din conducere, este normal să ne ceară victorii. Suntem Dinamo București, avem un lot bun, trebuie să ieșim din criza în care suntem.

Care suporteri mi-au cerut demisia? Erau câțiva olteni care făceau glume”, a explicat Andone la Dolce Sport.

Eșecul cu CS U Craiova este al treilea consecutiv pentru Dinamo.