GIGI NEŢOIU îşi pierde mandatul de deputat la un an de la condamnarea cu închisoare

Deputații au luat act în ședința de miercuri de încetarea mandatului lui Gheorghe Nețoiu, care se află în închisoare din luna martie 2014. 

15 apr. 2015, 08:55
GIGI NEŢOIU îşi pierde mandatul de deputat la un an de la condamnarea cu închisoare

Deputaţii nu au luat act timp de un an de încetarea mandatului de deputat al lui Gigi Neţoiu, pe motiv că la Biroul Permanent al Camerei nu a ajuns decizia instanţei de condamnare definitivă a parlamentarului.

„Camera Deputaților adoptă prezenta hotărâre: Articol unic — Camera Deputaților declară vacant locul de deputat deținut de domnul Nețoiu Gheorghe, în Circumscripția electorală nr.17 Dolj, Colegiul nominal nr.1”, se arată în documentul de vacantare a postului. 

Potrivit raportului Comisiei juridice, în conformitate cu legea, calitatea de deputat sau de senator încetează, în caz de pierdere a drepturilor electorale, la data rămânerii definitive și irevocabile a hotărârii judecătorești prin care se dispune pierderea acestor drepturi iar președintele Camerei ia act de situația de încetare a mandatului de deputat sau de senator și supune plenului Camerei din care face parte adoptarea hotărârii prin care se vacantează locul de deputat sau de senator.

Deputatul PP-DD Gheorghe Nețoiu a fost condamnat, în martie 2014, în dosarul transferurilor din fotbal la trei ani și patru luni de închisoare cu executare.