Noi dezvăluiri în SCANDALUL SEXUAL care a zguduit GIMNASTICA. Campioană olimpică, abuzată „de sute de ori” de medicul lotului naţional

Continuă scandalul sexual care a zguduit lumea gimnasticii. Ultimele dezvăluiri sunt de-a dreptul şocante: o gimnastă de top, medaliată la Jocurile Olimpice, a fost molestată "de sute de ori" de medicul lotului naţional.

19 apr. 2018, 14:00
Noi dezvăluiri în SCANDALUL SEXUAL care a zguduit GIMNASTICA. Campioană olimpică, abuzată „de sute de ori” de medicul lotului naţional

McKayla Maroney, fostă componentă a echipei de gimnastică artistică a Statelor Unite, medaliată cu aur la JO de la Londra în 2012, spune că a fost molestată „de sute de ori” de către fostul medic al lotului, Larry Nassar, scrie Reuters.

Maroney afirmă că a fost agresată încă de la prima întâlnire cu medicul, când ea avea 13 ani, apoi abuzul a continuat mai mulţi ani.

„Prima oară mi-a spus că-mi va face un control general şi atunci a avut loc primul abuz. A afirmat că este nevoie de sacrificiu pentru a ajunge la JO şi să nu spun celorlalţi nimic”, a declarat fosta gimnastă, acum în vârstă de 22 de ani.

Medicul echipei de gimnastică a SUA care a abuzat sute de sportive, atacat de un părinte în sala de judecată

Fostul medic sportiv Larry Nassar a fost condamnat, în februarie, la o pedeapsă între 40 şi 125 de ani închisoare pentru abuz sexual asupra unor gimnaste americane, în urma a trei procese în care a fost implicat ca acuzat. Medicul îşi va sfârşi astfel zilele în închisoare. El a primit 60 de ani de închisoare pentru posesie de imagini cu caracter pornografic infantil, apoi o pedeapsă între 40 şi 175 de ani de recluziune pentru că a agresat peste o sută de tinere gimnaste, anonime sau campioane olimpice, în cel mai mare scandal sexual din istoria sportului american.

Larry Nassar, în vârstă de 54 de ani, a agresat timp de două decenii cel puţin 256 victime identificate, în timp ce lucra în cadrul Federaţiei americane de gimnastică şi la Universitatea de stat din Michigan.