Gimnaştii români, calificaţi în patru finale la Campionatele Europene. Azi intră în concurs fetele

Flavius Koczi, la sol şi sărituri, şi Andrei Muntean, la paralele, precum şi Cristian Băţagă, la individual compus, au obţinut calificarea în finalele Campionatelor europene individuale de gimnastică artistică de la Moscova, după evoluţiile de miercuri, din concursul de calificare desfăşurat în sala Olimpiskii.

18 apr. 2013, 06:24
Gimnaştii români, calificaţi în patru finale la Campionatele Europene. Azi intră în concurs fetele

Flavius Koczi va încerca să obţină din nou medalii la o mare competiţie, după ce a reuşit calificarea cu al 5-lea rezultat la sol – 15,300, dar şi cu cel mai dificil grad de dificultate abordat de vreunul din finalişti – 6,9, primind nota de 8,400 la execuţie, dup[ cum relatează Agerpres. De asemenea, Koczi, cu a 3-a medie la sărituri, 15,054, porneşte din nou printre favoriţii podiumului la acest aparat.

Practic, Flavius Koczi va concura la aparatele care vor deschide reuniunile finalelor de sâmbătă şi, respectiv, duminică, aceste aparate fiind primele din zilele respective, de la ora 12.30 (ora României, în direct la TVR).

O comportare remarcabilă a avut debutantul la o competiţie majoră a seniorilor, fostul campion olimpic de tineret la Singapore, Andrei Muntean, calificat pentru finala de duminică, de la paralele, în urma obţinerii celei de-a doua note a calificărilor la acest dificil aparat – 15,566, foarte aproape de liderul acestui concurs preliminar, ucraineanul Oleg Stepko – 15,700.

În concursul pentru titlul la individual compus de vineri, de la ora 12.00, s-a calificat şi Cristian Băţagă, singurul gimnast român care a făcut toate cele 6 aparate, el situându-se pe locul 12, cu un total de 83,731, exact la mijlocul ierarhiei primilor 24 care şi-au asigurat prezenţa în competiţia pentru cel mai complet gimnast.

De asemenea, în concursul special pe aparate, Marius Berbecar este prima rezervă la sărituri, în calificări el obţinând o medie de 14,733, ca şi la paralele, unde a primit 14,900.

Joi, concursul din capitala Rusiei programează calificările pentru individual compus şi aparate la feminin, la care vor lua parte şi româncele Larisa Iordache şi Diana Bulimar.