Gimnastul Marian Drăgulescu ar putea avea probleme mari de sănătate. Medicii i-au interzis să concureze la Cupa Mondială

Vicecampion olimpic şi octuplu campion mondial, Marian Drăgulescu (38 de ani) a primit o lovitură dură din partea medicilor.

28 mai 2018, 12:42
Gimnastul Marian Drăgulescu ar putea avea probleme mari de sănătate. Medicii i-au interzis să concureze la Cupa Mondială

Omul care a dat numele unei sărituri în gimnastica mondială a fost oprit să mai concureze la Cupa Mondială din Croaţia, după ce specialiştii români de la Centrul de Medicină Sportivă i-au reperat probleme la inimă. Considerat unul dintre cei mai valoroşi gimnaşti ai lumii în ultimii 20 de ani, bucureşteanul de la CSA Steaua, loc 4 la sărituri la ultima ediţie a JO, a efectuat imediat o investigaţie amănunţită la o clinică de specialitate.

”EKG-ul a ieşit modificat. Medicii au descoperit nişte aritmii, motiv pentru care mi-au recomandat un consult de specialitate. Nu mi s-a eliberat avizul medical pentru a putea participa la competiţii. Am fost deja la un spital privat, considerat a fi cel mai bun în materie de probleme cardiologice. Am fost monitorizat cu un holter. La al doilea EKG pe care l-am făcut acolo, lucrurile au ieşit normal”, a declarat Drăgulescu, conform TelekomSport.

De patru ori participant la Jocurile Olimpice, Marian a mai spus pentru sursa citată că încă nu ştie care este diagnosticul afecţiunii sale la nivelul inimii. ŢDoctorii încă nu s-au pronunţat asupra unui diagnostic clar. S-a luat în calcul chiar realizarea unei ablaţii, dar momentan nu se ştie exact dacă voi face sau nu această intervenţie, care nu este una complicată. Ca urmare a acestor probleme, nu am primit avizul medical de a concura la Cupa Mondială din Croaţia. Era un concurs la care eu mi-aş fi dorit să fiu prezent, dar, deocamdată, mai importantă este sănătatea”, a mai spus Drăgulescu, fost sportiv la CS Dinamo.