Doliu uriaş în lumea filmului mondial. Gina Lollobrigida, legenda cinematografiei italiene, a murit la vârsta de 95 de ani

Actrița italiană Gina Lollobrigida a murit la vârsta de 95 de ani, a anunțat luni agenția de presă ANSA, citată de Reuters. Lollobrigida a devenit celebră în anii 1950, cunoscând rapid succesul.

16 ian. 2023, 14:27

Gina Lollobrigida a murit. Legenda filmului italian era născută la Subiaco, la 14 iulie 1927. Cariera ei cinematografică a atins apogeul în anii 1950, cu cele mai faimoase filme ale ei, între care ”Beat the Devil” (1952) şi ”The Hunchback of Notre Dame” (1956).

Actriţa Gina Lollobrigida intenţiona să candideze pentru un loc în Senatul italian la alegerile generale din 25 septembrie 2022, relatează dpa.

Gina Lollobrigida a murit la vârsta de 95 de ani

Lolobrigida a încercat să-şi lanseze o carieră în politică încă din 1999, când a candidat pentru Parlamentul European, dar nu a obţinut numărul de voturi necesare.

M-am săturat să-i aud pe politicieni certându-se între ei fără să se apuce vreodată de treabă. Italia este în dificultate, vreau să fac ceva bun şi pozitiv”, susținea Gina Lollobrigida într-un interviu pentru Corriere della Sera, citat de dpa.

În septembrie 2022, actriţa, cunoscută unei generaţii sub numele de la Bersagliera, a fost operată de o fractură la femur după ce a căzut în casă.

Cu patru ani în urmă, Lollo ajunsese la spital din cauza unui accident casnic. Cu acea ocazie, actriţa a fost luată în îngrijire de medicii de la Sant’Eugenio, un spital nu departe de vila ei de pe Appia Antica, şi a fost externată câteva zile mai târziu.

În ultimii ani se dedicase artei şi fotografiei.