Ginerele lui Bercea Mondial rămâne în arest preventiv

Marius Constantin, ginerele interlopului Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, rămâne în arest preventiv, a decis, luni, Tribunalul Constanţa.

28 iul. 2014, 13:56
Ginerele lui Bercea Mondial rămâne în arest preventiv

Magistraţii au respins o nouă solicitare a lui Marius Constantin privind înlocuirea măsurii arestării preventive cu cercetarea în stare de libertate sub control judiciar sau a arestării la domiciliu. Decizia magistraţilor nu este definitivă şi poate fi contestată în următoarele 48 de ore de la pronunţare.

Pe 23 iunie, procurorii DNA – Serviciul teritorial Constanţa au dispus trimiterea în judecată a cinci inculpaţi în dosarul ce-l vizează pe Mircea Băsescu. Aceştia sunt ginerele lui Bercea Mondial, Marius Constantin, aflat în stare de arest preventiv pentru şantaj cu circumstanţe agravante în stare de recidivă, fiica lui Bercea, Izaura Anghel, precum şi minorul de 17 ani Grinică Anghel – pentru şantaj cu circumstanţe agravante, cei doi aflându-se sub control judiciar.

În acelaşi dosar penal au mai fost trimişi în judecată pentru şantaj fiul lui Bercea, Florin Anghel, care este în penitenciar pentru executarea pedepsei într-o altă cauză, şi mama acestuia, Fănica Anghel – mama Izaurei, şi aceasta arestată într-un alt dosar.

Mircea Basescu şi Marian Căpăţână – persoana care ar fi avut rol de intermediar, sunt şi ei arestaţi preventiv într-un dosar de trafic de influenţă, instrumentat de DNA Bucureşti.

Potrivit DNA, în perioada 20 februarie 2011 – 22 februarie 2012, Mircea Băsescu a primit suma de 250.000 de euro de la un denunţător (Florin Anghel), prin intermediul inculpatului Marian Căpăţână, în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă magistraţii învestiţi cu soluţionarea cauzei referitoare la infracţiunea săvârşită de tatăl său (Sandu Anghel), precum şi a altor cereri incidente în respectiva cauză, în scopul de a obţine o hotărâre favorabilă, fie condamnarea la o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate