Ginerele lui Traian Băsescu, anchetat de DIICOT într-un dosar penal privind retrocedări de terenuri

Decizie în dosarul ginerelui fostului preşedinte Traian Băsescu. Procurorul general a hotărât că Radu Pricop va fi cercetat de DIICOT pentru constituirea unui grup infracţional organizat. Avocatul Radu Pricop, soţul Ioanei Băsescu, este cercetat pentru că ar fi falsificat documente pentru a retroceda ilegal terenuri de milioane de euro.

12 ian. 2015, 09:49
Ginerele lui Traian Băsescu, anchetat de DIICOT într-un dosar penal privind retrocedări de terenuri

Procurorul general al României, Tiberiu Niţu, a decis ca dosarul în care este urmărit penal Radu Pricop, ginerele lui Traian Băsescu, este de competenţa DIICOT, potrivit România TV. Astfel, procurorii DIICOT urmează să îl cerceteze în continuare. Această decizie vine după ce dosarul în care este urmărit Radu Pricop a ajuns atât pe masa procurorilor de la Parchetul General, cât şi pe cea a procurorilor DIICOT.

Radu Pricopie este acuzat într-un dosar de retrocedări că a reprezentat mai mulţi oameni de afaceri, printre care şi Valentin Vişoiu şi că a adus mai multe acte false la dosar, prin care oamenii de afaceri să poată primi 90 de hectare de teren care au aparţinut familiei Brătianu şi pe care ar fi putut să obţină de la Autoritatea Naţională pentru Recuperarea Proprietăţilor 10 milioane de euro.

CITEŞTE ŞI: Radu Pricop, ginerele preşedintelui, audiat pentru terenuri de 10 milioane de euro