Gino Iorgulescu, anunţ IMPORTANT pentru cluburile din Liga 1. Cum se împart banii din drepturile tv

Gino Iorgulescu, președintele Ligii Profesioniste de Fotbal, a anunţat luni, după Adunarea Generală a acestui for, cum se vor împărți banii din drepturile TV şi câţi bani va primi câştigătoarea Cupei Ligii.

29 iun. 2015, 10:22
Gino Iorgulescu, anunţ IMPORTANT pentru cluburile din Liga 1. Cum se împart banii din drepturile tv

O echipă nou-promovată în Liga I va primi aproximativ 1,2 milioane de euro din drepturile de televizare, a declarat președintele Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Gino Iorgulescu.

Iorgulescu a apreciat bugetul unei echipe mai mici va fi acoperit în proporție de 70% prin suma venită din drepturile TV, în timp ce la cluburile importante suma se va ridica la nivelul a 50% din buget.

Potrivit grilei TV pentru sezonul 2015-2016, pentru sezonul regulat se va păstra algoritmul de anul trecut, 30% din suma provenită din televizări va fi împărțită în mod egal, iar 70% în funcție de locul ocupat în clasament în anii trecuți.

Citeşte şi Programul COMPLET al meciurilor din sezonul 2015-2016 în LIGA I. Steaua-Dinamo în ETAPA A 5-A

Tranșa a doua din veniturile TV va fi împărțită cluburilor în mod egal, 50% pentru cele șase echipe participante la faza play-off (30% în mod egal, 70% în funcție de clasamentul anterior) și 50% pentru cele opt echipe din play-out (30% în mod egal, 70% în funcție de clasamentul anterior), pentru a oferi un plus echipelor din play-off, care au acceptat ca în stagiunea precedentă banii din televizări să fie împărțiți în mod egal.

Iorgulescu a precizat că banii vor fi virați începând de marți cluburilor, iar tranșa a doua de la ISB va fi dată cluburilor în ianuarie (circa 600.000 euro), pentru ca diferența să fie dată după încheierea sezonului regulat, în luna februarie.

Citeşte şi TVR vrea să difuzeze ÎN DIRECT meciuri din LIGA I

Președintele LPF se așteaptă la un campionat mai interesant, la audiențe mai mari, având în vedere fazele play-off și play-out.

Văd lupta pentru titlu mai strânsă, având în vedere și faptul că echipele vor intra în play-off doar cu jumătate din punctele realizate în sezonul regulat”, a subliniat Iorgulescu.

Totodată, câștigătoarea ediției viitoare a Cupei Ligii Adeplast va fi răsplătită cu suma de 400.000 de euro.