Giorgiana Hosu, fosta şefă a DIICOT, iese la pensie. Secţia pentru procurori a CSM a votat în unanimitate

Fosta șefă a DIICOT, Giorgiana Hosu, a decis să iasă la pensie. Secția pentru Procurori a CSM a votat unanimitate în ședința de marți, 15 iunie, pentru ieșirea la pensie a fostei șefe a DIICOT.

15 iun. 2021, 18:06
Giorgiana Hosu, fosta şefă a DIICOT, iese la pensie. Secţia pentru procurori a CSM a votat în unanimitate

„Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, după suplimentarea ordinii de zi, a hotărât înaintarea către Preşedintele României a propunerii privind eliberarea din funcţie, prin pensionare, începând cu data de 01.07.2021, a doamnei HOSU ELENA – GIORGIANA, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. (unanimitate)”, se arată în document.

Soțul Giorgianei Hosu, Dan Hosu, a fost condamnat de Tribunalul București la trei ani de închisoare sub supraveghere în Dosarul „Carpatica Asig”, el fiind acuzat de acces ilegal la un sistem informatic și instigare la folosirea informațiilor nedestinate publicității. Giorgiana Hosu și-a dat ulterior demisia de la șefia DIICOT.

Giorgiana Hosu și-a dat demisia din funcția de procuror–șef al DIICOT, în septembrie, anul trecut, în contextul condamnării soțului său la închisoare cu suspendare. Hosu activa la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie și Justiție.

Soţul Giorgianei Hosu, condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare

Fostul polițist Dan Hosu, soțul șefei DIICOT, Giorgiana Hosu, a fost condamnat în septembrie anul trecut la 3 ani de închisoare cu suspendare, în primă instanță. Soțul șefei DIICOT a fost găsit vinovat pentru două capete de acuzare. El trebuie să plătească și 10.000 de lei cheltuieli judiciare.

De notat că fostul polițist Dan Hosu a fost achitat pentru corupție (trafic de influență și dare de mită), după ce instanța a anulat probele obținute de SRI pe MSN (mandat de siguranță națională) ca urmare a unei decizii CCR, dar a fost condamnat pentru instigare la acces ilegal la un sistem informatic și instigare la folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității.

Președintele Klaus Iohannis a declarat atunci că, în cazul condamnării soțului șefei DIICOT, nu va aștepta ”să miște alții rotițele”. ”Dacă apare o condamnare, cu siguranță nu va rămâne fără urmări. Asta este, ca să zic așa, self-evident. Însă, în acest context, vreau să mai remarc ceva fiindcă și dumneavoastră și alți ați invocat acel aviz al CSM. Dacă are cineva curiozitatea să citească acel aviz, o să vă dați seama că avizul negativ nu s-a bazat pe acest lucru. Ba dimpotrivă, această posibilă incompatibilitate nici nu a fost menționată în aviz, nici nu a fost menționată ca și posibilă problemă. Și, totuși, dacă se ajunge la acest scenariu nu voi sta să aștept să miște alții rotițele”, a precizat Klaus Iohannis, întrebat cere revocarea Giorgianei Hosu de la șefia DIICOT în cazul unei eventuale condamnări a soțului acesteia.

Citeşte şi: Avocatul Poporului contestă respingerea rapoartelor de activitate ale instituţiei de către Parlament: „Nimeni nu poate obliga Avocatul Poporului să se supună instrucţiunilor sale”


loading...
Partenerii noștri