Giovani Becali rămâne în închisoare. Apel disperat al fostului impresar: Nu vreau să mor în puşcărie!

Magistraţii au respins miercuri pentru a patra oară cererea de eliberare condiţionată formulată de Giovani Becali. Fostul impresar avea aviz favorabil de la penitenciar, pentru că a fost disciplinat în spatele gratiilor, a participat la programe speciale și, în plus, a scris cărți. În cererea sa, Giovani Becali a invocat motive de sănătate.

27 iul. 2016, 06:54
Giovani Becali rămâne în închisoare. Apel disperat al fostului impresar: Nu vreau să mor în puşcărie!

UPDATE ora 13.02 Magistraţii au respins cererea lui Giovani Becali de eliberare condiţionată.

ŞTIREA INIŢIALĂ. Giovani Becali s-a prezentat miercuri dimineaţă în faţa megistraţilor de la Judecătoria Sectorului 4, care vor analiza cererea acestuia de eliberare condiţionată, motivând probleme de sănătate.

Potrivit România TV, el li s-a adresat miercuri judecătorilor, spunându-le: „Nu vreau să mor în penitenciar, vreau să mor acasă la mine, în braţele familiei! Am scris trei cărţi într-un an, nu în trei zile, cum au scris alţii. Eu pierdeam în fiecare lună trei sau patru zile lucrând la cărţi. Sunt despre viaţă mea, îmi pare rău că nu le am aici cu mine„. La şedinţa de miercuri el a recunoscut în faţa judecătorilor că nu a plătit prejudiciul în Dosarul Transferurilor, obligaţie civilă de care se ţine cont atunci când vine vorba despre eliberare condiţionată. El motivează că nici nu poate să facă acest lucru, pentru că bunurile sale sunt sub sechestru.

Fostul impresar Giovani Becali a primit aviz favorabil de eliberare condiţionată din partea conducerii penitenciarului. El a efectuat deja o treime din pedeapsă, a avut un comportament disciplinat şi a fost recompensat de mai multe ori. El are şi probleme de sănătate, fiind internat pentru probleme cardiace.

În martie 2014, Becali a fost condamnat la 6 ani şi 4 luni de închisoare, în Dosarul Transferurilor. Totodată, alături de Cristi Borcea şi fratele său Victor Becali, el este judecat într-un alt dosar, în care este acuzat că ar fi mituit-o pe judecătoarea Geanina Terceanu, pentru ca aceasta să pronunţe achitarea în Dosarul Transferurilor.