Girafele riscă să dispară în următoarele decenii, avertizează experţii

Experţii avertizează că girafele ar putea să dispară în următoarele decenii dacă nu se iau măsuri pentru stoparea scăderii numărului lor, în contextul în care acesta s-a redus cu 43% în 14 ani, semnalează miercuri EFE.

28 aug. 2013, 11:44
Girafele riscă să dispară în următoarele decenii, avertizează experţii

Cercetători din diferite ţări africane s-au reunit la Nairobi pentru a studia acţiuni care să ajute la protejarea acestei specii, potrivit Agerpres.

Preşedintele Fundaţiei pentru protejarea girafelor, Julian Fennessy, a spus că numărul girafelor a scăzut în Africa, de la 140.000, la 80.000, între 1998 şi 2012 din cauza pătrunderii oamenilor în habitatul lor.

Agricultura, aşezările umane şi distrugerea câmpiilor prin acţiunea păstoritului sunt principalele motive ale reducerii numărului celor mai înalte animale din lume.

William Kiprono, director al Kenya Wildlife Service, a dat asigurări că ţara sa, unde se află cel mai mare număr de girafe din Africa, a conceput o strategie pentru protejarea acestora. Keny a s-a angajat să garanteze că cele trei subspecii de girafe ale sale vor fi protejate în prezent şi în viitor, a spus acesta.