GLOBURILE DE AUR 2016: „The Revenant”, cel mai bun film. LISTA PREMIILOR

Globurile de Aur 2016. Cea de-a 73-a ceremonie de decernare a Globurilor de Aur a început duminică seara, la Los Angeles, cu Carol, The Revenant și The Big Short printre filmele cu cele mai multe nominalizări ale serii.

11 ian. 2016, 04:03
GLOBURILE DE AUR 2016: „The Revenant”, cel mai bun film. LISTA PREMIILOR

GLOBURILE DE AUR 2016. Marele câștigător al serii poate fi considerat filmul „The Revenant”, premiat la trei categorii — pentru cel mai bun film, regie (Alejandro Gonzales Inarritu) și actor în rol principal (Leonardo DiCaprio). De asemenea, producția „The Martian” a primit două Globuri de Aur la categoriile cea mai bună comedie sau musical și respectiv cel mai bun actor într-o comedie (Matt Damon). 

Prezentăm în continuare câștigătorii la cele mai importante categorii, atât din cinematografie cât și din rândul producțiilor de televiziune: 

Cel mai bun film dramatic: „The Revenant” 

Cea mai bună comedie sau musical: „The Martian” 

Cel mai bun actor într-un film dramatic: Leonardo DiCaprio („The Revenant”) 

Cel mai bun actor într-o comedie: Matt Damon („The Martian”). 

Cea mai bună actriță într-un film dramatic: Brie Larson („Room”). 

Cea mai bună actriță într-o comedie: Jennifer Lawrence („Joy”). 

Cel mai bun actor în rol secundar: Sylvester Stallone („Creed”) 

Cea mai bună actriță în rol secundar: Kate Winslet („Steve Jobs”) 

Cel mai bun regizor: Alejandro Gonzales Inarritu („The Revenant”) 

Cel mai bun film străin: „Son of Saul” (Ungaria) 

Cel mai bun film de desene animate: „Inside Out”. 

Televiziune: 

Cel mai bun serial dramatic: „Mr Robot”. 

Cel mai bun actor într-un serial dramatic: Jon Hamm („Mad Men”). 

Cea mai bună actriță într-un serial dramatic: Taraji P. Henson („Empire”) 

Cel mai bun serial de comedie: „Mozart in the Jungle”. 

Cel mai bun actor într-un serial comic: Gael Garcia Bernal („Mozart in the Jungle”). 

Cea mai bună actriță într-un serial de comedie: Rachel Bloom („Crazy Ex-Girlfriend”). 

GLOBURILE DE AUR UPDATE ORA 06.06 „The Revenant”, Globul de Aur pentru cel mai bun film 

Producția „The Revenant”, în regia lui Alejandro Gonzalez Inarritu, cu Leonardo DiCaprio și Tom Hardy în roluri principale, a câștigat duminică seara Globul de Aur pentru cel mai bun film, cu ocazia celei de-a 73-a gale anuale Golden Globes, desfășurată la Los Angeles. 

Filmul „The Revenant” spune povestea unui colonist american pe nume Hugh Glass aflat într-o expediție pentru transportul unor blănuri, la începutul secolului XIX. Glass este atacat de un urs și apoi, grav rănit, este abandonat în voia sorții de prietenul său. 

Scenariul filmului este semnat de Mark L. Smith alături de Alejandro Gonzales Inarritu, iar în rolurile principale pot fi urmăriți Leonardo DiCaprio și Tom Hardy. 

Cu trei premii, acest film poate fi considerat marele câștigător al galei, după ce le-a adus câte un Glob de Aur și regizorului Alejandro Gonzales Inarritu, dar și lui Leonardo DiCaprio. 

Alejandro Gonzales Inarritu a mai câștigat un Glob de Aur cu producția „Birdman or (The Unexpected Virtue of Ignorance)”, iar Leonardi DiCaprio se află la cel de-al treilea Golden Globe al carierei, după cele câștigate cu filmele „The Aviator” (2004) și respectiv The Wolf of Wall Street (2013). 

GLOBURILE DE AUR 2016 UPDATE ORA 05.57 Leonardo DiCaprio, Globul de Aur pentru cel mai bun actor într-un film dramatic 

Leonardo DiCaprio a câștigat duminică seara Globul de Aur pentru cel mai bun actor într-un film dramatic cu producția „The Revenant”, cu ocazia celei de-a 73-a gale anuale Golden Globes, desfășurată la Los Angeles. 

GLOBURILE DE AUR 2016 UPDATE ORA 05.55 Brie Larson, Globul de Aur pentru cea mai bună actriță într-un film dramatic 

Brie Larson a câștigat duminică seara Globul de Aur pentru cea mai bună actriță într-un film dramatic cu producția „Room”, cu ocazia celei de-a 73-a gale anuale Golden Globes, desfășurată la Los Angeles. 

Acesta este primul Glob de Aur din cariera lui Brie Larson. 

Filmul „Room”, în regia lui Lenny Abrahamson, vorbește despre relația dintre o mamă și fiul ei de 5 ani. Scenariul acestui film a fost semnat de Emma Donoghue, după un roman pe care l-a scris tot ea. 

Alături de Brie Larson, în film mai pot fi urmăriți Jacob Tremblay și Sean Bridgers. 

GLOBURILE DE AUR 2016 UPDATE ORA 05.49 „The Martian”, Globul de Aur pentru cea mai bună comedie sau musical 


Producția „The Martian”, în regia lui Ridley Scott, cu Matt Damon în rolul principal, a câștigat duminică seara Globul de Aur pentru cea mai bună comedie sau musical, cu ocazia celei de-a 73-a gale anuale Golden Globes, desfășurată la Los Angeles. 

Matt Damon a câștigat și el Globul de Aur pentru cel mai bun actor într-o comedie cu rolul din acest film. 

În timpul unei misiuni cu echipaj uman pe planeta Marte, astronautul Mark Watney, interpretat de Matt Damon, este părăsit de colegii săi de echipaj pe Planeta Roșie după ce este considerat mort. În continuarea filmului spectatorii sunt purtați într-o cursă nebună pentru supraviețuire a astronautului „marțian” și sunt martorii încercărilor NASA de a-l recupera. 

Acest film a fost realizat după un scenariu adaptare semnat de Drew Goddard, după cartea cu același titlu scrisă de Andy Weir. În film, alături de Matt Damon mai pot fi urmărite actrițele Jessica Chastain și Kristen Wiig. 

GLOBURILE DE AUR 2016 UPDATE ORA 05.42 Jennifer Lawrence, Globul de Aur pentru cea mai bună actriță într-o comedie

Jennifer Lawrence a câștigat duminică seara Globul de Aur pentru cea mai bună actriță într-o comedie cu producția „Joy”, cu ocazia celei de-a 73-a gale anuale Golden Globes, desfășurată la Los Angeles.

În „Joy” Jennifer Lawrence interpretează rolul fondatoarei unei puternice dinastii de afaceri. Filmul este regizat de David O. Russell, care semnează și scenariul alături de Annie Mumolo.

Alături de Jennifer Lawrence, în rolurile principale mai pot fi văzuți Robert De Niro și Bradley Cooper.

Acesta este cel de-al treilea Glob de Aur pentru actrița care a mai fost premiată cu producțiile „American Hustle” (2013) și „Silver Linings Playbook” (2012).

GLOBURILE DE AUR 2016 UPDATE ORA 05.29 Taraji P. Henson, Globul de Aur pentru cea mai bună actriță într-un serial dramatic

Taraji P. Henson a câștigat duminică seara Globul de Aur pentru cea mai bună actriță într-un serial dramatic cu producția „Empire”, cu ocazia celei de-a 73-a gale anuale Golden Globes, desfășurată la Los Angeles.

GLOBURILE DE AUR 2016 UPDATE ORA 05.25 Alejandro Gonzales Inarritu, Globul de Aur pentru regie

Cineastul Alejandro Gonzales Inarritu a câștigat duminică seara Globul de Aur pentru regie cu producția „The Revenant”, cu ocazia celei de-a 73-a gale anuale Golden Globes, desfășurată la Los Angeles.

Filmul „The Revenant” spune povestea unui colonist american pe nume Hugh Glass aflat într-o expediție pentru transportul unor blănuri, la începutul secolului XIX. Glass este atacat de un urs și apoi lăsat să moară de prietenul său.

Scenariul filmului este semnat de Mark L. Smith alături de Alejandro Gonzales Inarritu, iar în rolurile principale pot fi urmăriți Leonardo DiCaprio și Tom Hardy.

Alejandro Gonzales Inarritu a mai câștigat un Glob de Aur cu producția „Birdman or (The Unexpected Virtue of Ignorance)”.

GLOBURILE DE AUR 2016 UPDATE ORA 05.01 „Mr Robot”, Globul de Aur pentru cel mai bun serial dramatic

Producția „Mr. Robot” a câștigat duminică seara Globul de Aur la categoria cel mai bun serial dramatic, cu ocazia celei de-a 73-a gale anuale Golden Globes, desfășurată la Los Angeles.

GLOBURILE DE AUR 2016 UPDATE ORA 04.41 „Son of Saul”, Globul de Aur pentru cel mai bun film străin

Filmul „Son of Saul” (Ungaria) a câștigat Globul de Aur pentru cel mai bun film străin. 

„Saul Fia/ Son of Saul”, propunerea Ungariei pentru o nominalizare la categoria cel mai bun film într-o limbă străină alta decât engleza la premiile Oscar 2016, reprezintă debutul în lungmetraj al regizorului maghiar László Nemes şi a fost distins cu marele premiu al juriului la gala de anul trecut a Festivalului de la Cannes.

În luna decembrie, „Son of Saul” a fost inclus pe lista scurtă a celor nouă pelicule eligibile pentru nominalizarea la premiul Oscar pe 2016 la categoria „cel mai bun film străin”. Gala premiilor Oscar va avea loc pe 28 februarie, la Los Angeles.

 

Filmul „Son of Saul” este o coproducţie Ungaria-Franţa şi a fost extrem de apreciat de critica de specialitate, fiind în topul preferinţelor acesteia. Subiectul filmului este centrat pe două zile din viaţa lui Saul Auslander (Géza Röhrig), un prizonier evreu din Ungaria forţat să lucreze pentru nazişti în camerele de gazare de la Auschwitz.

Levente Molnár, angajat al Teatrului Maghiar de Stat din Cluj-Napoca, are un rol cheie în acest film: îl interpretează pe Abraham Warsawski, cel mai apropiat prieten al lui Saul, aflat alături de el în lagărul de concentrare.

„E un subiect care mă interesează personal. Respect şi admir enorm capacitatea acestui popor (evreu) de a rezista prin cultură, educaţie, comunitate. Duc lipsa amalgamului, cândva mult mai accentuat, specific României, dat de convieţuirea paşnică – şi mutual benefică – a diverselor comunităţi (evrei, germani, unguri, armeni, greci etc.). Îmi imaginez cum ar arăta România cu aceste comunităţi. Cred în puterea pe care o poate avea acest «pestriţ» de popoare, naţii, etnii şi îi duc dorul. Nu pot percepe şi înţelege nici până în ziua de azi cele petrecute la Auschwitz. Nu pot să concep cum am fost noi, oamenii, capabili de asemenea fapte”, spunea Levente Molnár, după includerea filmului în competiţia oficială a Festivalului de la Cannes.

GLOBURILE DE AUR 2016 UPDATE ORA 04.36 Gael Bernal a câștigat Globul de Aur pentru cel mai bun actor într-un serial comic

Gael Garcia Bernal a câștigat primul său Glob de Aur pentru cel mai bun actor într-un serial comic cu producția „Mozart in the Jungle”, cu ocazia celei de-a 73-a gale anuale Golden Globes, desfășurată la Los Angeles.

GLOBURILE DE AUR 2016 UPDATE ORA 04.26 Sylvester Stallone a câștigat Globul de Aur la categoria cel mai bun actor în rol secundar

Sylvester Stallone a câștigat Globul de Aur, primul din carieră, pentru cel mai bun actor în rol secundar cu producția „Creed”, cu ocazia celei de-a 73-a gale anuale Golden Globs, desfășurată la Los Angeles.

Stallone revine în rolul său preferat, cel al campionului de box la categoria grea Rocky Balboa care devine mentorul și antrenorul lui Adonis Johnson, fiul fostului său prieten și rival Apollo Creed.

Acest film a fost regizat de Ryan Coogler, care a semnat și scenariul alături de Aaron Covington. În film mai pot fi urmăriți Michael B. Jordan și Tessa Thompson.

GLOBURILE DE AUR 2016 UPDATE ORA 04.18 Matt Damon a câștigat Globul de Aur pentru cel mai bun actor într-o comedie cu rolul din filmul „The Martian”, cu ocazia celei de-a 73-a gale anuale Golden Globs, desfășurată la Los Angeles.

În timpul unei misiuni cu echipaj uman pe planeta Marte, astronautul Mark Watney, interpretat de Matt Damon, este părăsit de colegii săi de echipaj pe Planeta Roșie după ce este considerat mort. În continuarea filmului spectatorii sunt purtați într-o cursă nebună pentru supraviețuire a astronautului „marțian” și sunt martorii încercărilor NASA de a-l recupera.

Acest film este regizat de Ridley Scott după un scenariu adaptare semnat de Drew Goddard, după cartea cu același titlu scrisă de Andy Weir. În film, alături de Matt Damon mai pot fi urmărite actrițele Jessica Chastain și Kristen Wiig.

Matt Damon a mai câștigat un Glob de Aur pentru scenariu în 1997 cu producția „Good Will Hunting”, premiu împărțit cu prietenul său, Ben Affleck.

Matt Damon a câștigat Globul de Aur pentru cel mai bun actor într-o comedie cu rolul din filmul „The Martian”, cu ocazia celei de-a 73-a gale anuale Golden Globs, desfășurată la Los Angeles.

În timpul unei misiuni cu echipaj uman pe planeta Marte, astronautul Mark Watney, interpretat de Matt Damon, este părăsit de colegii săi de echipaj pe Planeta Roșie după ce este considerat mort. În continuarea filmului spectatorii sunt purtați într-o cursă nebună pentru supraviețuire a astronautului „marțian” și sunt martorii încercărilor NASA de a-l recupera.

Acest film este regizat de Ridley Scott după un scenariu adaptare semnat de Drew Goddard, după cartea cu același titlu scrisă de Andy Weir. În film, alături de Matt Damon mai pot fi urmărite actrițele Jessica Chastain și Kristen Wiig.

Matt Damon a mai câștigat un Glob de Aur pentru scenariu în 1997 cu producția „Good Will Hunting”, premiu împărțit cu prietenul său, Ben Affleck.

GLOBURILE DE AUR 2016 UPDATE ORA 04.00 Jon Hamm a câștigat Globul de Aur la categoria cel mai bun actor într-un serial dramatic

Jon Hamm a câștigat Globul de Aur pentru cel mai bun actor într-un serial dramatic cu producția „Mad Men”, cu ocazia celei de-a 73-a gale anuale Golden Globs, desfășurată la Los Angeles.

GLOBURILE DE AUR 2016 UPDATE ORA 03.30 Producția „Mozart in the Jungle”, Globul de Aur pentru cel mai bun serial de comedie de televiziune

Producția „Mozart in the Jungle” a câștigat Globul de Aur pentru cel mai bun serial de comedie de televiziune, cu ocazia celei de-a 73-a gale anuale Golden Globs, desfășurată la Los Angeles.

GLOBURILE DE AUR 2016 ORA 03.21 Kate Winslet a câștigat Globul de Aur pentru cea mai bună actriță în rol secundar

Kate Winslet a câștigat duminică seară, la Los Angeles, Globul de Aur pentru cea mai bună actriță în rol secundar cu filmul biografic „Steve Jobs”.

Filmul „Steve Jobs” ne poartă în spatele scenei revoluției digitale, oprindu-se asupra portretului carismaticului Steve Jobs, omul considerat de mulți în epicentrul acestei revoluții.

Acest film a fost regizat de Danny Boyle, după un scenariu adaptare semnat de Aaron Sorkin. Rolul principal este interpretat de Michael Fassbender.

Kate Winslet se află la cel de-al patrulea Glob de Aur după cele obținute cu producțiile „Mildred Pierce” (2012) și respectiv „Revolutionary Road” și „The Redear” în 2009.