Gloria Vanderbilt, moştenitoarea unei averi importante şi o divă a modei americane, a murit la vârsta de 95 de ani

Publicat: Marţi, 18 Iunie 2019 09:29 // Actualizat: Marţi, 18 Iunie 2019 10:55 // Sursa: romaniatv.net

Gloria Vanderbilt, moştenitoarea unei averi importante, o stilistă cunoscută şi o legendă a modei americane, a cărei viaţă amoroasă a făcut adeseori deliciile presei mondene, a murit duminică la vârsta de 95 ani, a anunţat luni fiul ei, Anderson Cooper, informează Agerpres.

Gloria Vanderbilt, care a crescut în Franţa "fără să ştie nimic despre banii pe care avea să îi moştenească la 21 de ani", era "o femeie extraordinară care iubea viaţa şi o trăia aşa cum înţelegea ea", a spus Anderson Cooper într-un omagiu difuzat luni de CNN.

Născută la New York, pe 20 februarie 1924, fiica lui Reginald Vanderbilt - moştenitor al magnatului căilor ferate Cornelius Vanderbilt - şi al Gloriei Morgan, Gloria Vanderbilt a devenit cunoscută încă din copilărie după o aprigă luptă în interiorul familiei sale pentru a obţine dreptul de custodie.

Mai târziu, în anii 1970, a devenit celebră pentru linia de jeans creată şi comercializată cu numele ei, pe care a extins-o apoi într-un brand ce a inclus colecţii de parfumuri şi articole vestimentare. Marca a fost cumpărată în 2002 de grupul Jones Apparel, însă numele ei este în continuare folosit pe plan comercial.

Gloria Vanderbilt a alimentat constant presa mondenă cu cele patru căsătorii ale sale şi numeroasele aventuri pe care le-a avut cu bărbaţi celebri, precum Frank Sinatra, Gene Kelly şi Marlon Brando.

A oferit publicului larg o serie de detalii picante din viaţa sa amoroasă în cartea "It Seemed Important to me at the time", publicată în 2004.

Dar nu a relatat chiar totul, trecând sub tăcere capitole mai dureroase din viaţa personală, precum moartea unuia dintre copiii săi, Carter Vanderbilt Cooper, care s-a aruncat pe fereastră sub ochii îngroziţi ai mamei sale, în 1988. El suferea de depresie, potrivit familei sale.

Aura Gloriei Vanderbilt în rândul marelui public era susţinută în parte de tragediile care au lovit-o în viaţă: tatăl ei a murit de alcoolism când ea avea vârsta de 18 ani; mama, cunoscută pentru tulburările sale psihice, a trimis-o la Paris unde a fost crescută de o doică. În 1934, când Gloria avea 10 ani, o mătuşă, artista filantropă Gertrude Vanderbilt Whitney, a obţinut custodia într-un proces foarte mediatizat.

S-a căsătorit prima oară la 17 ani cu un agent de la Hollywood, Pasquale "Pat" DiCicco. Căsătoria a durat doar patru ani. S-a recăsătorit repede, de data aceasta cu dirijorul de orchestră Leopold Stokowski, cu care a avut doi fii, înainte de a divorţa în 1955. A fost anul în care a apărut pentru prima dată în producţii de televiziune, în două mici roluri.

S-a căsătorit a treia oară cu cineastul Sidney Lumet, un mariaj care va dura şapte ani. Ultima căsătorie a ei a fost celebrată în 1963 cu scriitorul Wyatt Emory Cooper, decedat în 1978. Cu el a avut alţi doi copii, Carter Vanderbilt Cooper (născut în 1965) şi Anderson Cooper (născut 1967), devenit un jurnalist vedetă la CNN.

"Mama mea a avut multe vieţi diferite", a declarat el într-un documentar dedicat mamei sale. "Avea o viaţă publică, însă realitatea vieţii sale era foarte diferită", a subliniat Anderson Cooper.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Cornelius Vanderbilt Gloria Vanderbilt Reginald Vanderbilt
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7320
RON
16 Jul
noapte 15 °
zi 26 °
Ultimele joburi adaugate
24 H