Gluma lui Nelson Mandela care a făcut-o pe Regina Elisabeta să izbucnească în hohote de râs. Cele două personalități emblematice aveau o relație cu totul specială

Nelson Mandela a făcut o glumă în fața Reginei Elisabeta a II-a, într-una din vizitele sale la Palatul Buckingham, care a făcut-o să izbucnească în hohote de râs, a dezvăluit cea care i-a fost secretară fostului președinte al Africii de Sud.

10 sept. 2022, 19:22
Gluma lui Nelson Mandela care a făcut-o pe Regina Elisabeta să izbucnească în hohote de râs. Cele două personalități emblematice aveau o relație cu totul specială

Nelson Mandela a făcut, în timpul unei vizite de stat marcată de o ploaie torențială, o glumă referitoare la Regina Elisabeta a II-a. Mai mult, i-a spus suveranului britanic pe numele „Motlalepula”, care înseamnă „cel care aduce ploaia”.

”Există câteva anecdote, însă cea mai memorabilă este una dintre vizitele la Palatul Buckingham… În apropierea Reginei, Mandela avea un simţ al umorului extrem. Aşa că s-a apropiat de Regină şi când a văzut-o a spus: «Elizabeth, ai slăbit!», iar Regina a izbucnit în râs. Cred că a fost singura persoană din lume care a putut comenta în privinţa greutăţii Reginei şi nu a păţit nimic”, a spus Zelda La Grange, fosta secretară a lui Mandela.

Zelda a mai spus că cei doi au avut o prietenie foarte strânsă. ”Au împărtăşit simţul datoriei, simţul serviciului şi o chemare la care au aderat de-a lungul vieţii şi a existat un respect profund între ei doi şi cred că asta a stat la baza conexiunii dintre cei doi oameni, care îşi apreciau tradiţia din propriile naţiuni”, a mai subliniat ea.

După ce a fost eliberat din închisoarea Robben Island și a devenit primul președinte ales democratic din Africa de Sud, Nelson Manedela a început să aibă o legătură specială cu Regina Elisabeta. A găzduit-o în Africa de Sud și el, la rândul său, a vizitat-o la Palatul Buckingham.

Potrivit Fundației Nelson Mandela, fostul lider al Africii de Sud și Regina Elisabeta vorbeau des la telefon și se adresat unul altuiva folosind prenumele, ca ”semn reciproc de respect şi afecţiune”.

Citește și Moştenirea fabuloasă primită de Prinţul William după moartea Reginei Elisabeta şi preluarea tronului de către Regele Charles al III-lea

Citește și Primul discurs al Regelui Charles al III-lea după moartea Reginei: „Îi aduc tribut mamei mele. Regina Elisabeta a II-a a fost simbolul unei vieţi bine trăite”